Kingofserbia, bas pre neki dan sam procitao celu temu, mislim da je to bas ova tema, samo raniji postovi. Lik je fotografisao tako da sakrije mane na Vostoku koji je uvalio Simi Hrabrom.
Iskreno, par puta sam se bavio preprodajom i muljanjem nekih stvari. Ipak, nikad nisam bio lazov, uvek je bilo onako kako kupac vidi, tako kupuje. Meni mnogo znaci da prodavac bude fer i posten - necu mu platiti vise nego sto trazi, niti traziti popust. Medjutim, ako budem birao izmedju dva sata, 40 e kod nekog i 50 e kod proverenog prodavca, rado cu dati 50e. Takvi prodavci, po meni, mogu da se dugo zadrze na trzistu, i da napreduju postojano. Razumem ljude koji prodaju replike, ima tu zarade za ljude koji sat ne vide onako kako mi vidimo, ali prodavati repliku kao original !!! Sto bi nas narod rekao, prodaje "mu*a mesto bubrega", pardon my french. Nazalost, ima dosta ljudi koji pored sve nepostenosti cak i salju ljudima cepanice, kamen za kupus ili geblangu od FAP-a umesto zeljene robe. Jos tuznije je sto ce to nastaviti da se desava sve dok jedno 5-6 ljudi ne nadje gorepomenute prodavce i ne obije im gorepomenutu geblangu o grbinu, posto Zakon ocigledno boli uvo za sve sto se desava - ruku na srce, mozes da tuzis nekog i da dobijes pare. Druga stvar je sto ces na taj podvig potrositi 2 godine tuzakanja po sudu, i verovatno istu svotu novca za koju tuzis samo na gorivo potrebno za dovlacenje do suda (pogotovo ako ne zivite u gradu, poput mene).
Kao da sve ovo nije dovoljno, jedva skrpis za sat (nezaposlen sam, i takav cu biti u narednih 3-5 godina), tako da je online kupovina jedini nacin za pribavljanje zeljenog primerka. I onda se nadje neko ko je ispao pametan i, da prostite, zaj*bao vas. Cak i te pare mi ne bi bilo zao, kad bi se takvo ponasanje pravilno sankcionisalo.
No, dosta sa kuknjavom. Steta samo sto kurirske sluzbe ne dozvoljavaju proveru paketa, a ostalo... Ljudi su ljudi, neko ima u potpisu na forumu mislim recenicu (parafraziram) : Ljudi su poput satova. Neki zure, neki kasne, a neki su pokvareni. Uvek bilo, uvek ce biti.
Sta nam drugo ostaje, sem :beer: