Prodavci satova sa domaćih online aukcija - iskustva, zapažanja, utisci

Narode, pitao me je jedan prijatelj koji želi da kupi Tissot Seastar za ovog prodavca sa linka:
Nakit, satovi i dragocenosti : Tissot Seastar 1000-Automatic-NovSat! 20.02.2016 - ID 30557255 - KupujemProdajem

(potpisuje se kao Denis)

Malo je čudno što nov sat košta više od navedene cene, mada sam na nemačkom Uhrforumu video da je jedan takav praktično nov koštao preko 600 €, a prodat je za 470.

Sat deluje kao original, vidim da prodavac ima OK ocene, a prijatelj ne bi kupio sat za kojim bivši vlasnik plače, ako shvatate šta hoću da kažem. Ne optužujem prodavca, samo pitam.

Slažem se. Vidim da ima i još neke pristojne satove, a upravo sam na KP video da ima isti takav po gotovo istoj ceni, i jedan jeftiniji model. Izgleda da cena jeste OK, a već sam ga uputio da proveri sat kod časovničara.

Slažem se. Vidim da ima i još neke pristojne satove, a upravo sam na KP video da ima isti takav po gotovo istoj ceni, i jedan jeftiniji model. Izgleda da cena jeste OK, a već sam ga uputio da proveri sat kod časovničara.
Na komsijskom forumu je prodavac prokomentarisan da je za izbegavanje jer mu je roba sarena... iz toga sam shvatio da ima i fejkova. Mozda sam pogresno shvatio,ipak oprez! Treba proveriti ko se ne razume...

Nema sta prodavac da dozvoljava proveru ili ne, prodavca koji bezi od toga bih izbegavao u sirokom luku.

Neću ga proveravati ja, već taj moj prijatelj, ali ako ne beži od provere, onda bi trebalo da je OK. Znam da ima prodavaca koji imaju i fejkove i originale, što jasno navode, mada svakako ne volim one koji valjaju brajtlIGe za čobane.

Tak Denis je moj prijatelj. On je izuzetno posten i vredan. Na sve nacine se trudi da nesto zaradi. Kopije ne prodaje jer i sam pre nego sto kupi proveri. Uostalom zajedno kod casovnicara u koga kupac ima poverenje ili das 500 di koliko je mislim kod Srbe i proveris sat.

Super da ga neko poznaje i da nije "tamo neki"
Vrlo korisna informacija posto zna imati interesantnih satova...

Uh dok iscita, a bilo je svega za citanje. Ja mogu da preporucim Bugija 19, Vladimira, Ivana... oni su bas preprodavci. Ja sam sa njima imao uspesnu saradnju, sto ne znaci da ce imati i drugi clanovi ovog foruma ako kupe kod njih jer sam ja dobro prosao sa njima, oprez i samo oprez, pretpostavka je majka svih ljudskih zajebancija. Uzimao sam jos satova preko KP-a, ali drugi nisu bili klasicni preprodavci. Na Limundu nisam kupio sat nikada.

Od Ivana sa KP sam kupio Orient... dobra saradnja, bez ikakvih problema. Dobio racun i garanciju.

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk

fortis1.jpgfortis2.jpgfortis3.jpg

fortisovi dodatci kostaju, npr ako zelite sat sa iznosenijim remenom to dize cenu za 100e, ako sacekate da tako prespava cena ide jos 100e gore... ako se i dalje premisljate cena ce otici iznad one koliko je kostao nov u radnji pre 5 god kada je i kupljen.
ps. nisam ni bio potencijalni kupac, samo sam hteo da podelim ovo sa vama posto me je fino nasmejalo :)

Lepo zapaženo, nažalost ništa novo.
To dizanje i spuštanje cene sa ciljem da se u trenutku kada je cena niža stvori utisak da je nešto vrlo povoljno pa onda cena vrlo brzo ponovo naraste i tako u krug je neozbiljna, mada ko malo duže prati KP (i ne samo KP) mogao je svašta videti, od petoduplih naloga do toga da jedan sat prodaje više prodavaca. Jedna od "čudnijih" situacija je kada prodavac prodaje sat sa orginalnom narukvicom, kopčom i kutijom, a onda posle par dana taj isti sat,od strane istog prodavca, prodaje se na nekom zamenskom kaišu, a narukvica se prodaje posebno, kopča se prodaje posebno, kutija se prodaje posebno (naravno tako je mnogo skuplje)... kao kompleti igračaka na sklapanje.
3865171701_80cfe3a3c0_b_d.jpg

Last edited:
Back