Prodavci satova sa domaćih online aukcija - iskustva, zapažanja, utisci

Eh, kada bi gazde dali meni da malo uredim oglasni deo foruma, mislim da bih neke valjače, pardon, htedoh reći prodavce, oterao motkom prethodno uronjenom u jednu organsku materiju...

Hvala. Član je banovan, ali moraćemo ručno da proveravamo da li opet unosi oglase jer ban i oglasi nisu vezani, a usput sam promenio i oglas u kome se Porsche Design prodaje kao IWC, iako ima njegov mehanizam.

Eh, kada bi gazde dali meni da malo uredim oglasni deo foruma, mislim da bih neke valjače, pardon, htedoh reći prodavce, oterao motkom prethodno uronjenom u jednu organsku materiju...

Mislim da ti 6k postova i 7 godina na forumu daju legitimitet da to uradis

Hvala druže na poverenju i lepim rečima. Pitaću gazde da li je moguće da se pravilnik izmeni.

Hvala druže na poverenju i lepim rečima. Pitaću gazde da li je moguće da se pravilnik izmeni.

Imas moju podrsku!
Zajedno imamo "samo" 18000 postova i 16 godina na forumu

Mislim da ovo podrzavaju i mnogi clanovi.

Samo napred Nešo. Nešto se mora uraditi.
Što reče mudar čovek:

Interesu je me zasto pojedini prodavci na slikama satova stavljaju raster na serijski broj,a navodno kutija,papiri sve je tu?U cemu je fora..kradjena roba,sta li?

Last edited:
Interesu je me zasto pojedini prodavci na slikama satova stavljaju raster na serijski broj?U cemu je fora..kradjena roba,sta li?
Ili su 'vruci'pa vlasnik onemogućuje proveru baze' stolen watches' preko serijskog broja ili vlasnik ne želi blizanca..

Sent from my PRA-LX1 using Tapatalk

Poljot

Pozdrav kolege.. Naisao sam na dva primjerka Poljota,posto sam nov u svetu satova a ova dva Poljota mi se jako dopadaju,zanima me da li mi moze neko nesto vise reci o njima. Hvala unaprijed
5f1207d07626bf359ac748e10e8aff43.jpg
a0d2e13c386a55d65190b9635e226d89.jpg
d1aaefece942a81a9f65dc9c541f3731.jpg
6bfb39a57250c1366ba90bc53ae9e291.jpg
500113dcf3bdd1ce19613762f456c900.jpg
1523f39247bab2e864da95399500e7f7.jpg
daa55852831f6a9062a30ddd3bf77971.jpg
85d799d9f41cef935d4b424b87b81551.jpg

Послато са SM-J320H уз помоћ Тапатока

U suvišnom kilometarskom opisu bilo bi u redu napisati i par bitnih stvari vezano za sam sat koji se prodaje. Mislim na dve konkretne stvari.
Prvo, sat je ispoliran i uništena mu je brušena površina na kućištu. Orginalno stanje sata podrazumeva kompletno brušeno kućište. Samo su stranice kod ušica polirane. Takođe, ćoškovi kućišta su poliranjem zaobljeni. Stanje kućišta nije ni blizu orginalnog.
Druga stvar, otpao je okvir prozora datuma.
Oglas sa foruma:
1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg

Ovako bi kućište trebalo izgledati:

16685554275_db48962626_b.jpg

PS- U roku od par minuta od postavljanja ove poruke ogas je, verovatno od strane oglašavača, sklonjen sa forumske berze. Sreća tu su "screenshot"-ovi

Last edited:
Uvek sam se pitao odakle samo ideja ljudima da na ovakav nacin prodaju satove i ko se uopste lozi na ovo pisanije...da ne komentarisem autenticnost i "deo horoloske istorije" koju nose njegovi primerci. Mozda tu ima nesto i zanimljivo od onolikih " postavki", zaista ne ulazim u to, ali svakako je bolje zaobici ovog prodavca.

Послато са SM-G532F уз помоћ Тапатока

Hodinkee bi ga uzeo pod okrilje. Drage volje.

Ajde Ovako... Pošto imam iskustva sa prodajom satova na bayu.. A čovjek se redovno poziva na bay kao referentnu točku za cijene.

Ima jedan krasan filtar.. Nadjes model, i izlistas sold.

Nema bolje reference za realnu cijenu. Uzmeš najmanju cijenu i najvišu i to je to. Ako nadjes isti model u istom stanju super. To ti je benchmark cijene. Amen.

To je realna cijena. 2 milijarde usera čine poprilični statistički uzorak.

Ono što je listano nema veze.

Meni dolaze ponuditi stare drljave Omege jubilarke 601 po 500€ jer su pametnjakovići našli listing na ebayu i to tolko vrijedi.

Više mi se i ne da objašnjavati, samo kažem da ću im dati 500 kuna (oko 65€) i nek se lupaju nogom u guzicu što su ga prodali.

E ali je 500€.

Pa ok.. Onda ga prodaj na ebayu za 500€. I otkantaj.

Kraj priče.

Last edited:
Neznam zbog čega, a da bi "uglancali" kućište sata pojedini koriste high polish čime ubiju kompletnu koncepciju modela. Mozda vise vredi ako "sija"?Msm pored interneta i Google a, lako se nađe izvorno stanje modela..
Ako već hoćeš da poliras vrati ga u fabricko stanje(ako neznas sam, ima ko zna, ali košta) , ili ne diraj ništa..

Sent from my PRA-LX1 using Tapatalk

Ružno je reći, ako samo pogledajte oglase na KP istog gorepomenutog oglašavača, apsolutno svaki sat je poliran, pa makar to bio samo zadnji poklopac na Darwil-u, a sve u cilju stvaranja utiska "očuvanog" sata.
Tuga.

Back