Promena stakla na satu

eee

Super Moderator
Staff member
Zanima me da li je bitan model sata da bi casovnicar nasao odgovarajuce staklo ili postoje neka univerzalna stakla koja pasuju vecini satova odredjenog precnika?

Moj problem je sto sam par puta previse ispustio sat na pod, poslednji put je pao direktno na staklo i po ivicama imam na 3 mesta okrnjeno staklo. To se vidi samo ako se neko zagleda, ali ja znam da je tamo i malo me nervira.

model je orient cfm00001s, staklo je ravno i nije safirno.

U pitanju je kvarcno staklo.Verovatno bi mu odgovaralo staklo za Seika,obzirom da su oba japanski proizvođači i proizvode slične modele satova.

Staklo može pasat sa nekog drugog sata ali nemora . Najjednostavnije ga je izmjerit i stavit novo nego nešto kombinirat sa prebacivanjem. Staklo bi se trebalo izbiti van kućišta i izmjeriti, premda se moze izmjeriti i da se ne vadi, ali to može neko sa malo iskustva. Bitna je širina i debljima stakla. npr 285 x 1.5 FR kaj znači da je staklo 28.5mm široko i 1.5mm debelo i ima polirani rub. na nekima , većinom jeftinim satovima je staklo ljepljeno a ostali imaju plastični fitingring oko stakla. Prilikom stavljanja stakla bitno je da se stavlja ravno jer se inače uništi fitingring

Hvala drustvo na odgovorima. Znaci, u principu, postoji mogucnost da se stavi staklo sa drugog sata (ili neko univerzalno). Jos samo da nadjem vremena da skoknem do nekog casovnicara :)

Da li neko moze da mi preporuci servis gde mogu da mi naprave okruglo safirno staklo, u Beogradu?

imam veliki problem,staklo mi je puklo na satu..u pitanju je Nike led watch...da li neko zna gde moze da se naruci novo?hvala

Back