@tolarbo, generalno, ako pise sdelano v rossii, ili made in russia, 99% je regularan i uradjen je u Rusiji, to naravno ako se uzima od ovlascenih prodavaca. Vecinu mehanizama rade sukcesori starog poljota koji vise ne postoji (f. maktajm) i to su novi originalni mehanizmi, na istim masinama uradjeni kao i stari iz vremena SSSR-a. Poljot International je Made in Germany, on nije originalni, uglavnom koristi originalne mehanizme maktajm-a (prave) ili u skuplje stavlja ETA iz masovne produkcije. Najskuplje serije iz njihove ponude su po svemu vrlo vrlo prestizni satovi. Tu i tamo, ali mnogo manje (tvrdim) se pojavljuju kopije (namerno kazem kopije a ne replike) kineske provenijencije ili franken satovi iz Ukrajine, koji nisu originalni, niti su zasticeni modeli, neke sam licno video kod Juri Levenberga, iako on prodaje i originale. Tako da je to - to. Ljudi su nepoverljivi bez razloga, zato sto ne poznaju rusko casovnicarstvo. Rusija ima dugu tradiciju u pravljenju satova (1CMZ), samo sto su ti brendovi pretpeli istu stetu koju je pretrpela i bivsa drzava, jednostavno imidz je okaljan svim i svacim, tvrdim bez razloga. Dobri satovi, dugotrajni, narocito iz najboljih serija kao ove koje sam ja uzimao, od renomiranih proizvodjaca (Volmax).
ps
Ruska finansijska elita kupuje ruske satove, postoje basnoslovno skupe serije, sa raznim ukrasima, prevazilaze i vodece proizvodjace iz Svice.