Refresh - ova kolekcija

Refresh

New member
Pozdrav svima!

Prije godinu i po sam kupio Casio (kojeg ćete vidjeti). Otkrijem da kasni 20s mjesečno. Zabrinem se, malo potražim na netu ima li štagod tačnije i naletim na forume satova. Ostatak priče se sam nameće ;)

U pitanju je Casio EF-302

berp

blev

-Deda sazna da sa pomalo zanimam za satove i poklanja mi svoju Doxu koju je dobio za 20 godina rada. Treba joj čišćenje i zamjena stakla tako da zasad stoji u kutiji :)

p4kr

q4ew

-Kasnije nađem od drugog dede đepni sat. Meni veoma drag. Mehanizam je namijenjen ručnim satovima. (PS I dalje čekam da član "eee" napravi ono što je zamislio sa đepnim satom) :)

wk1j

-Nakon toga, i tetka je saznala da su me satovi počeli zanimati i donijela mi njih nekoliko (digitalni ženski Darwil, dva kvarcna Seika, Q&Q i jedini koji je bio vrijedan pomena =>...) a među njima Doxa Conquistador automatic.

uh9d

Nastavak u sutrašnjem broju :)

...i tako je mali Refresh započeo svoju kolekciju...:D
Ozbiljno,čestitam!
Sjajan početak.
P.S.-Čudi me da ti Casio toliko kasni.Obično je reč o par sekundi na mesečnom nivou.
Doxa Conquistador je super.Bilo bi zanimljivo da je vidimo okrenutu za 180 stepeni :)

Odlicno :)

Inace, eee je iz***ao svoj dzepni tako da od projekta vise nema nista. Sta ces, lagan pristup tockicima + ja = katastrofa :)

@ Vladan P - tako sam pročitao u manualu, ali mislim da je tako i u stvarnosti.
@ banja - Hvala :)
@ eee - slažeš li se onda da ja to pokušam sa ovim svojim, tj. da ti ukradem ideju? :D

Conquistador-ku je veoma teško uslikati, još tome dodate oblačno vrijeme i fotoaparat kojim slikam koji nije nešto. Kad se ukaže Sunce, bit će slika.

-Čačkajući forume naletim na review Seiko Monstera. Počnem sakupljati pare i nakon par mjeseci naručim sa chronograph.com (hvala hadži Daliboru na pomoći). Bio je to prvi moj sat, prvi moj Seiko, prvi moj ronilački sat i prvi moj automatik :) Od tada mi je samo Seiko u glavi, želja je neki Grand Seiko, pa makar to bio i neki vintage hi-beat. Na slici sam mu stavio Pugin kaiš.

d9pm

ei1n

j0fu

-Sljedeći sat je vintage Candino koji je ujedno i lijepa uspomena na prijatelja.

rt59

Nastavak večeras. :)

Jel na tom Candinu mozda rucno pravljena narukvica? :) Jedan clan je rucno napravio njegovu na tim satu i potpuno je indeticna tvojoj :thumbup:

Jako lepa kolekcija.Poseban :congrats: za Doxa Conquistador i Candino.Ja imam sličan Casio,nisam mu merio odstupanje ali sam gotovo siguran da nije toliko,tj mnogo je manje.Prema njemu merim tačnost svih ostalih satova.Još jednom čestitke na lepoj i raznovrsnoj kolekciji.

Jel na tom Candinu mozda rucno pravljena narukvica? :) Jedan clan je rucno napravio njegovu na tim satu i potpuno je indeticna tvojoj :thumbup:

A možda se baš radi o tom Candinu i o toj narukvici :) Zato sam i naveo da je lijepa uspomena na prijatelja ;)

Nastavak priče...

Možda znate, možda i ne, ali sam za vas balavac (tek mi je 18 godina). Odbio sam ekskurziju u Španiju prije mjesec-dva samo da bih imao više novca za satova i biciklizam.
Nabavio sam Stargate-a i u istom paketu G-Shock DW5600 Limited Edition Spike Lee.

oyun

q1j9

qh5h

i G:

oj2x

Razlika ovog modela od ostalih 5600-ica je to što mu je poklopac na navoj.

Još imam i malog Casia F91-W. Lagan, tanak, mali tako da sa njim spavam jer mi ne smeta.

a9ed

Pored ručnih, neki dan sam slučajno našao ovaj satić okačen na vanjski zid kuće :D
Stajao je napolju i zimi i ljeti, i na -20 i na + 35 već 21 godinu. Sad je kod mene u sobi, samo me strah da ne doživi temperaturni šok :)

ui8e

Malo mu je staklo napuklo jer je ja mislim nekom ispao do je trčao :D

Grupna slika:

d0th

G-Shock fali jer mi ga je buraz maznuo :nono:

Eto, to je bila moja kolekcija. Želja mi je jedan chronograph, prvenstveno mislim na Seiko pa mi valja skupiti novac.

Pozdrav
Refresh

Refresh kaže-

''Možda znate, možda i ne, ali sam za vas balavac (tek mi je 18 godina). Odbio sam ekskurziju u Španiju prije mjesec-dva samo da bih imao više novca za satova i biciklizam.''

Kakav balavac?Ovde ti je čist komunizam:D Svi smo jednaki.

Ipak,moram da kažem da si za ekskurziju pogrešio.Ona je sad i NIKADA više.
Satova će uvek biti.

P.S.-Ako pohađaš ''mušku'' školu-onda ti je oprošteno.
:)

@ Vladan P Ne nije "muška" škola u pitanju ;) Imam plan da sljedećeg ljeta dvotočkašem odem dalje, pa možda na tom putu uletim i na kakav GTG u Beogradu :)

Hvala vam!

Back