Roamer ili Seiko

Seika cenim i imam ga kao i Roamera,moja preporuka:
Saturn
Saturn
za te pare,naravno.
Ne bih poredio mehanizam 4R39 u Seiku i ETA 2836-2 u Roameru i Hardlex naspram Safirnog stakla. Prednost dajem Roameru.
Kada je u pitanju Roamer quartz, prednost dajem
Superior Moon Phase
jer je uzivo prelep,narocito beli cifer.
Ukoliko zelis da imas i obezbedjen ovlasceni sevis tu nikako nepreporucujem Seika, jer im je servis neprofesionalan i preskup.
Ako jos pristedis predlazem:
Searock
tu greske nema.

Last edited:
pa dobro ja rekao iskreno kako ja mislim, ovaj seiko nema šta da traži pored Saturn-a, a u odnosu na ostale roamere ima samo tu prednost što oni imaju kvarc mehanizam, video sam ove roamere, iako nisu po volji mnogima, znamo šta se desilo sve sa fabrikom, ipak se mora priznati da im je kvalitet bez ikakve zamerke

petar me zeza, mi smo vrlo bliski hehe, pa zna da neću da se ljutim, tako da neka svako piše šta misli i neka kritikuje, to je u duhu diskusije

:lol:
Hah pa ne znaš kako ide horološka vrednost po Mikiju. Nemci > švajcarci > mikrobrendovi > kinezi > sovjeti > peščani sat > prst postavljen verikalno i praćenje njegove senke > japanci osim Seika > Seiko > Amfibija

---------------------------------------
Sto se ovlascenih servisa tice bilo je vrlo losih iskustava sa njima i o tome se pisalo na forumu. Tako da ako Seiko ima losu uslugu u Srbiji nije jedini.
Sve satove o kojima se prica u ovoj temi mogu servisirati dobri nezavisni casovnicari. Uradice to verovatno i jeftinije.

Hvala na savetima i preporukama.

Saturn i Searock iako su mehanički extra, svojim dizajnom uopšte ne idu uz mene, mnogo su ozbiljni, možda i nešto manji nego što bi hteo. Iako je extra cena Saturna, uopšte me ne privlači. Većina vas me verovatno smatra šašavim jer znate kakve su to mašine.

Čini mi se da mi najviše leži neka hrono varijanta, još kada bi moglo hrono pa automatik za male pare bilo bi lepo. Pošto u ovom trenutku ne mogu da izdvojim 50 - 60.000 (pa i mnogo više naravno), neki bolji mehanizmi mi očigledno nisu dostupni, koliko god ja voleo i hteo, pa da mi se još poklopi sa ukusom.

Iskreno i za ove Roamere od 40.000, meni lično znači dati solidnu količinu novca. Ali na rate, nešto učešća itd, da se izdržati. :) Pašu mi za svaki dan, swiss made, sportsko/elegantni itd. Gledao sam u Bomaru i Tissot-a, Hamiltone, Certine čini mi se, ima tu još nešto interesantno, ali glava već puna satova. :)

Seiko SSA233K1 mi je isto lep i primamljiv zbog automatike, crnog cifera i tog semi skeletona. Valjda sam još detinjast pa mi je to interesantno. :) Jedino se dosta plašim da nije previše mali kada se stavi na ruku. Na klipovima na youtubu ne deluje. Moram da vidim u Vitanovu opcije za rate itd. pošto 44.000 u kešu, u cugu, teško.

Dosadan sam kao dijareja verovatno, al' eto to mi se mota po glavi.

Elem postavljam slike da se vidi kako ovi Roameri stoje na ruci. Pade mi na pamet da sam trebao probati nekog automatika veličine tog Seika, da vidim ima li velike razlike.

20170217_172252.jpg
20170217_172333.jpg

Zdravlja i para pa će i neki sledeći sat biti bolji i ozbiljniji, a i ja stariji i pametniji. :)

Lepo tebi stoji taj superior chrono I dobra ti je velicina. Ako ti se svidja kako ti je lego uzimaj I nakrivi sesirce na izlasku Iz delte ako sam dobro primetio 😎

Ma ne mora titanium, stavio sam link kao primer. Ima Citizen hrpu sličnih satova, čelik, titanium, po želji.
Sve ove kvarcne Roamere sam gledao mnogo puta i stvarno ne ostavljaju neki utisak. Za razliku od Searock-a recimo.

borysha, ako ti se sviđaju tzv. open heart satovi pogledaj ovaj Citizen :Citizen NP1000-04E . Lep sat, kvalitetan a jeftiniji od Seika.

Pogledaj i ovaj Zeppelin: FlatLine Mislim da je isto dobra kupovina a preostaće ti i nešto para.
Kao i ovaj Zeppelin:FlatLine

Takođe, mislim da je Citizen koji je Ckvrlj predložio bolji sat od Roamera koje si probao u prodavnici. Daleko bolji a pritom nije to jedini model Citizena u tom cenovnom rangu koji možeš naći u Bomaru a da je bolji od pomenutih Roamera.

Last edited:
Searock je prelep sat ali (meni) ima velik dizajnerski fail - deo na ciferu je reljef a deo štampan.... Neskladno. Saturn je bomba. Miki sary055 mi je možda i najlepši jdm i iznenadio sam se kad sam video da je ispod 300, mislio sam da je bliži cifri od 400. Pogledaj sajt shoping in japan, ide malo jeftinije od onog selje a možda šalju za Srbiju

Još nije. :)

Tek sam sada u dilemi.

Trenutno gledam neke elegantnije Citizene, također ubacio sam u kombinaciju i Orient. Imam drugara u engleskoj koji mi može doneti šta god treba sa npr. amazon.co.uk. A popusti su tamo nekada ozbiljni. Ne bih plaćao carinu niti imao poštanske troškove.

Npr:
Citizen Automatic WR 100m Watch NJ0050-00E NJ0050-00
ili Orient: https://www.amazon.co.uk/Orient-Lea...e=UTF8&qid=1487611708&sr=1-54&keywords=orient

A mislio sam da ću bezo preseći sa nekim od onih sa prve strane.

Lakše mi se bilo oženiti nego sat odabrati. :banghead: :)

Ozenis se za 240rsd u opstini :thumbsup: pogledaj onda obavezno i creation ili jos neki sajt zbog cena jer ti je i kod njih free shipping za englesku ;)

Evo i par open heart seiko premier modela:
SSA213J1 - beli cifer
SSA215J1 - crni cifer
SSA213J2 - beli cifer sa crnom narukvicom.
Vidim da su kod vitanova 71000 i to prelazi sumu koji si spreman da odvojis, ali mozda se mogu naci i jeftinije (?)

Ovaj poslednji sam i probao nedavno i bas dobro izgleda uzivo.

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk

Meni je taj Tissot jako lepo model, sve mi je nekako na mestu. Nije napadan a opet da se jako lepo prmetiti na ruci :-) masina je G10.211, puno toga ispricano o istom. Cutis nosis kad crkne zamenis mehanizam I teraj dalje. Fin satic sve u svemu 🙂

U pravu si, i meni je lepši. Ali ovaj sam uzeo za 218 eur sa šipingom. Delovala mi dobra prilika. Plavi Out of stock nažalost.

Back