Roamer Mercury II

StefanT

New member
Pozdrav svima, ja sam novi clan na forumu.

Skoro sam kupio svoj prvi automatik sat, do sada sam kupovao kvarcne modele i mislim da od ovog trenutka svoju malu kolekciju cu domunjavati automatik modelima :)

Dvouimo sam se izmedju ovog sata i Seiko Presage ali Seiko definitivno ne ide na moj zglob.

Sat pokrce Eta 2836-2 mehanizam, 25 rubina, safirno antirefleks staklo i ima 38h power reserve.

Procitao sam da je mehanickim satovima potrebno par meseci da se razradi mehanizam kako bi imao sto manje odstupanja, s obzirom da sat nosim nekih 4 sata dnevno da li ce to biti dovoljno u narednom period da se mehanizam razradi?

Da li je tacno da ne valja da se sat steluje u intervalu od 21-4h zbog habanja mehanizma?

U koliko neko zna nesto vise o ovom modelu, ili ako neko iskusniji zeli da iznese neko svoje misljenje, voleo bih da cujem.

Hvala

20180617_084835.jpg20180617_092945.jpg20180617_201637.jpg

Čestitam na kupovini.
Tačno je da u navedeno vreme ne treba štelovati vreme i datum.

Četiri sata je nedovoljno vremena da bi se sat navio i ostao navijen.
Otprilike automatik treba nositi bar 8 sati dnevno.
Ako iz nekog razloga ne možeš (ili ne želiš) da sat nosiš duže razmisli o kutiji za navijanje automatika.

Čestitam na kupovini.
Tačno je da u navedeno vreme ne treba štelovati vreme i datum.

Četiri sata je nedovoljno vremena da bi se sat navio i ostao navijen.
Otprilike automatik treba nositi bar 8 sati dnevno.
Ako iz nekog razloga ne možeš (ili ne želiš) da sat nosiš duže razmisli o kutiji za navijanje automatika.

Hvala na odgovoru, nosio bi ga ja, ne bi skidao sa ruke :) , nego zbog prirode posla nisam u mogucnosti. Razmislicu o toj opciji

Prelep Roamer, imao sam priliku da ga probam. :congrats:
Mehanizam ETA 2836-2 je dobar mehanizam imao sam ga u Roamer Saturn-u i bio je zaista tacan.
Ukoliko ga ne nosis dovoljno, imas varijantu da ga i rucno navijes, naravno, pozeljno bi bilo da ga konstantno
nosis, jer pravu tacnost mehanizam ostvaruje prilikom pune navijenosti.
U zdravlju da ga nosis i da te sluzi!
P.S. Ima i prelepih modela Seiko Presaga od 47.000din do 325.000din. :)

Prelep Roamer, imao sam priliku da ga probam. :congrats:
Mehanizam ETA 2836-2 je dobar mehanizam imao sam ga u Roamer Saturn-u i bio je zaista tacan.
Ukoliko ga ne nosis dovoljno, imas varijantu da ga i rucno navijes, naravno, pozeljno bi bilo da ga konstantno
nosis, jer pravu tacnost mehanizam ostvaruje prilikom pune navijenosti.
U zdravlju da ga nosis i da te sluzi!
P.S. Ima i prelepih modela Seiko Presaga od 47.000din do 325.000din. :)

Hvala puno, Roamer sam gledao prvo na internetu, odgledao par klipova i sat mi je izgledao sasvim lepo, ali kad sam ga video uzivo odusevio sam se. Znam da moze da se navije rucno, ali to i nije bas dobro koliko sam mogao da procitam, i nekako volim kad stavim na ruku, pa kad se sam pokrene mehanizam i taj zvuk :D

Sto se tice Seiko modela gledao sam konkretno ovaj model [FONT=&quot] Seiko SARY081, ali sam se razocarao kad sam video da je mali za moj zglob.

Ali dobro tek sam krenuo sa automatik satovima, na ovom forumu svasta nesto ima da se vidi..ima sjajnih modela

[/FONT]

Hvala puno, Roamer sam gledao prvo na internetu, odgledao par klipova i sat mi je izgledao sasvim lepo, ali kad sam ga video uzivo odusevio sam se. Znam da moze da se navije rucno, ali to i nije bas dobro koliko sam mogao da procitam, i nekako volim kad stavim na ruku, pa kad se sam pokrene mehanizam i taj zvuk :D

Sto se tice Seiko modela gledao sam konkretno ovaj model [FONT=&quot] Seiko SARY081, ali sam se razocarao kad sam video da je mali za moj zglob.

Ali dobro tek sam krenuo sa automatik satovima, na ovom forumu svasta nesto ima da se vidi..ima sjajnih modela

[/FONT]
Slazem se da je taj model Seiko Presage-a manji, veci je npr. Seiko Presage Power Reserve SSA309J1, masivniji i sa safirnim staklom.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Back