Rolex proveo 14 meseci na dnu okeana

Kako i naslov kaže, doduše pre tri godine jer vest je stara, Rolex Submariner je ispao vlasniku dok je pecao. Iglica između lugova je popustila i sat je završio na dnu okeana, svega nekih 100-tinak metara.

Tada je vlasnik zabeležio koordinate i ponudio nagradu onome ko pronađe sat. Posle 14 meseci sat je pronađen ali je kuriozitet da je proradio odmah pošto je navijen i pritom je odstupanje bilo u propisanim granicama.

Sličan se slučaj desio i u Britatniji, samo je Datejust model bio u pitanju, kada je vlasnik ubijen i kasnije nađen na dnu mora. Istražitelji su mu na ruci pronašli sat koji je bio potpuno ispravan, a uz pomoć serijskog broja je zahvaljujući bazi podataka Rolex kompanije identifikovan vlasnik, a ubrzo i ubica.

Ovo su fotografije Rolexa, a ispod se nalazi link ka temi radi verifikacije.

6p8aoo.jpg

jpg01j.jpg

http://www.rolexforums.com/showthread.php?t=252013

Last edited:
не мењају их бадава приликом сервиса

мада ја мислим да би ово издржала и свака туна или било који други ронилац декларисан на више од 200метара, не знам има ли сличних прича да поредимо, али остаје чињеница, ма колико рониоци еволуирали данас у компјутере, рола остаје ултимативни ронилачки сат, а не шминка

Zbog iglica je mnoga čuka stradala i zbog toga Seiko stavlja debele(mada i one nisu 100% sigurne).
Zato je nato remen zakon jer baš trebaš imati peh da obadvije odu u isto vrijeme.
Respekt za kvalitet dihtunga.

ja se iznenadim kad vidim da taj sistem kopčanja narukvice na kućište nije evoluirao, pa i skupi satovi imaju iglice sa federom unutra

zašto je to tako ne znam ali nemam potpuno poverenje u taj sistem

ima i po koji izuzetak sa šrafom i to mi se odmah svidi

da nato jeste spas za ovakve situacije

Zbog iglica je mnoga čuka stradala i zbog toga Seiko stavlja debele(mada i one nisu 100% sigurne).
Zato je nato remen zakon jer baš trebaš imati peh da obadvije odu u isto vrijeme.
Respekt za kvalitet dihtunga.

Zato je i 007 prešo na nato kaiš!

Milane,

Šaraf sistem takođe nije idealan- jednostavno se odvije, đubre pokvareno 😁 .

Viđeno x puta na narukvicama.

Mišiću,
To Bond iz iskustva stavlja nato remen.

Sigurno ima i pouzdanijih sistema ali bolje je da otpadne sat nego da otpadne ruka. Pa bio to i Rolex ;)

Pa dobro, nisam mislio bukvalno :) Ali moguca je gadna povreda u slucaju da se zakaci za nesto a sat ima (kvalitetnu) metalnu narukvicu. Ovako barem iglice iskoce ili se iskrive.

Ne znam za ruku i sat, nije mi se dogadjalo, ali sam nekoliku puta burmu kacio na kvake i neka druga mesta, par puta je malo falilo da prst ozbiljno nastrada. Od tada je vise ne nosim.

Znam da nije tema, al' ajde da pitam, jer iko ikad provalio što su u filmu upotrebili nato kaiš debljine 16mm umesto 18mm ili 20mm koliko je već razmak između lugova?

Nešto sam načuo da je rekviziter na licu mesta sklepao tu narukvicu i da drugu nisu imali, zašto, ne znam... A ne znam ni zašto su skidali orginalnu...

Po onome sto se prica po stranim forumima verovatno je da je Sonu metalna bila premala i da su onda nabrzinu sklepali da ga moze staviti na ruku....skinili sa sata od nekog na setu.

врло занимљиво баш ми је драго да сам сазнао коначно, а питао сам се зашто

Хаџи, то је бре била кокошарска продукција тада, један од најјефтинијих филмова, 007 је постао легенда много касније, штавише тек у последње време, задњих десетак година

довољно је видети каква је сцена тих првих филмова, онај бели лотус рецимо кад упада у море, мислим ауто од картона, гурнули играчку у лавор и снимали

у то време Шон Конери је имао иза себе много бољих филмова

Ajde i da zanemarimo sve to ali odelo i dezen nato narukvice se slazu kao da su dosli od nekog naseg "eminentnog" pevaca sa nekih "nacionalnih" televizija :D.

Mada, kada bolje razmislim ovo i nije losa varijanta. Nasi pevaci bi verovatno nosili drecavo zeleni ili ljubicasti kais :lol: .

Back