Romanson satovi

watchmag01

Časovničar
Romanon ima nekoliko dobrih modela sa automackim mehanizmom, citizen-miyota mehanizmom u jeftinijim varijantana sata 80-130 eura i sa eta meh. U skupljim varijantama 150-200 eura i svi su sa safirnim staklom. Modeli su im više elegantni ali ima i pokoji sportski model.

Re:romanson

Nikada nisam ozbiljnije razmatrao da kupim romanson sat. Valjda mi se nijedan nije svideo a i nije neki izbor u Beogradu.
Takodje ne mogu da verujem da svi imaju safirno staklo pa cak i ovi jeftiniji. Cudno mi je da u sat od 80-130eur stavljaju safirno staklo, zato sto samo staklo maltene toliko vredi. Ali nakon razgledanja modela na sajtu www.romanson.co.uk uverio sam se u istinitost tvoje tvrdnje.

Recimo, ovaj mi se svideo:

http://www.romanson.co.uk/index.php?product_id=704320&option=Prod_detail&image_id=326682

Pozdrav,
V.S.

evo ja sam bas prije par dana gledao Romanson satove i jedan mi se posebno svidio automatik sa safirnim staklom cjena mu je 250€ sta bi taj trebao imati ETA mehanizam?
kakvi su to mehanizmi nisam neki stručnjak pa se raspitujem...

moj brat je kupio jedan kvarci romanson chronograph (nisam uspeo da ga nadjem na netu pa da prikacim link) pre jedno pet godina i nikada nije prezalio sto je dao pare za taj sat. iako zaista ima safirno staklo i titanijumsko kuciste i narukvicu, sat je do sada 6 (i slovima: sest ;)) puta bio na servisu, i to kod ovlascenog servisera i uvoznika, dva puta je menjan mehanizam, ali i dalje ne moze da se namesti datum (krunica se okrece, ali se datum ne pomera, iako vreme moze da se podesi). korona sva landara, pravo cudo kako ne otpadne, a ni to ne moze da se popravi (???). cak je i titanijumska narukvica jednom pukla.
dakle, sudeci po iskustvima dragog mi brata - kvalitet je katastrofalan, sto najverovatnije objasnjava i cenu.
eto, tek da znate, mozda nekom bude od koristi. :)
poz!

Back