Ruski satovi

Laslo51

New member
Stvarno mi nije jasno zbog cega se izbegavaju Ruski satovi jer mozda su oni i jeftini ali su isto tako jako dugotrajni i izdrzljivi i takode se meni licno veoma svidjaju i imam ih par komada u svojoj kolekciji i jos uvek rade.A to su RAKETA START LUC itd.
laslo

Re:Laslo51

Laslo u potpunosti se slazem sa tobom, ali ljudi najcesce ni ne znaju da u Rusiji postoji kvalitetna industrija satova. Mislim da su Vostok mehanizmi izuzetno poznati i cenjeni. Ja imam sat proizvodjaca Vostok Europe koji koristi Vostok 2426 mehanizam i veoma sam zadovoljan satom. Ako ti nije problem postavi slike i karakteristike tog sata posto me bas zanima kako izgleda.
Ovo je slika mog sata:

IMG_3459_small-1.jpg

IMG_3462_small.jpg

Pozdrav,
V.S.

Stvarno me je obradovalo sto ipak nekog zanimaju ruski satovia ja posedujem dva komada RAKETA jedan SRART jednu SLAVU i jednu ZORJU mozda i nisu neka vrednost ali veruj mi da sam poprilicno tesko do njih dosao jer sve ih manje ima i kada cujem da ih je neko bacio bude mi zao.A sto se tice slika tih satova saljem ih prvom prilikom kada mi bude bio aparat kod kuce ,a isto da napomenem da posedujem i jedan DARWIL lord 71 i GLASHUTTE a inace sam i ljubitelj i stonih satova takozvanih vekera gde mi je najstariji mozda oko 40 godina a njih imam oko 40 komada i ako ima i onih kineskih i rumunskih i inse svi su mi veoma dragi i ponosam sam na tu zbirku.
Eto toliko o meni za sada jer iako sam relativno mlad kolekcionar meni se svi satovi svidjaju.
veliki pozdrav
LASLO

Pa ti imas respektabilnu kolekciju, posebno stonih satova. Ono sto me izuzetno zanima, pored tih ruskih satova, je taj Glashutte koji imas pa ako ti nije tesko postavi malo vise informacija o njemu u forumu posvecenom upravo ovom proizvodjacu (LINK).

Takodje ocekujem tvoje postove i slike stonih satova, posto mi je i to jako interesantno a pritom se uopste ne razumem u stone satove. Uglavnom pratim sta se desava u svetu rucnih satova.

U svakom slucaju ocekujem jos dosta tvojih zanimljivih postova.

Pozdrav,
V.S.

Laslo51 wrote:
a inace sam i ljubitelj i stonih satova
LASLO

Ja takodje volim stone satove...

Planiram da kupim jedan koji ce mi biti poseban.. Bice na centralnom mestu u stanu, da svima privlaci paznju...

Inace on ce biti od staklenih providnih zidova, kroz koje ce se videti pokreti mehanizma... Uzivanje gledati...

Znam da ovo ne pripada ovoj temi... ali morala sam da ostavim komentra na Laslov post.

Pozz svima! :blush:

Ali moram da skrenem paznju da su to ipak oni stari vekeri na dve nogice i sa zvonom na vrhu koji su pre puno godina budili nase roditelje mozda su i bezvredni ali ja ih itekako volim,takodje volim kada uspem koji da popravim pa da vidim kako lepo rade do 90tih godina je bilo nekog kvaliteta ali posle su dolazili rumunski koji su bili na ne bas zavidnom nivou pa kineski koji su bili jos losiji ali rezime svega je da ih ja volim bez obzira na to koji je kvalitet.Ne bih da puno zamaram ali takva je ljubav i ja tu ne mogu nista.
UZ LEP POZDRAV
LASLO

pozdrav
drago mi je sto ima jos ljubitelja ruskih satova poprilicno su izdrzljivi i tacni a na slici je jako lep i svidja mi se i uzdravlje ga koristio.pz.Laslo

Ja sam si nedavno kupio Poljot Strela ,crni brojčanik,mehanizam 3133.
Stvarno sam zadovoljan a točnost mu je za mehanički sat nevjerovatna +2 sec na dan.

Svida mi se sat;) Mogo bi napisati opis, cijenu, misljenje i slicno u 'kompletni testovi satova'...
Inace i ja volm ruske satove, imam doma dvije rucne i jednu dzepnu Raketu i jednog Vodstok-a, a ndadm se da ce doci jos koji ;)

KLL wrote:
@jole777
Gde si kupio sat?

Moguće da je kupio na istom mestu gde sam i ja kupio, kod Petera Maiera:

http://www.vostok-watches.com/

Štaka wrote:
Svida mi se sat;) Mogo bi napisati opis, cijenu, misljenje i slicno u 'kompletni testovi satova'...
Inace i ja volm ruske satove, imam doma dvije rucne i jednu dzepnu Raketu i jednog Vodstok-a, a ndadm se da ce doci jos koji ;)

Sledi i specifikacija mada je nažalost taj model rasprodat:

Movement Poljot 3133
Manual winding, 23 jewels
Hours, minutes, seconds
Stop watch
Date
Mineral glass
3 atm water resistant
Stainless steel case, polished
Screwed-in glass back
Photo of the back side
Leather strap
Diameter 39 mm, height 13 mm
Width 20 mm

Manufacturer: Poljot
Brand: Poljot Strela

PRICE: 274 EUR

...ali je zato dostupan skoro isti model sa belim brojčanikom:

http://www.vostok-watches.com /Poljot/Strela

Pozdrav,
V.S.

Ja sam po preporuci drugih zaljubljenika satova sa watchuseek foruma kupio svoj sat kod njemačkog dilera sa vlastitom radnjom i osiguranim popravkom ako kupite kod njega i garancijom na dvije godine.Cijene su i više nego povoljne za ono što dobivate,mehanizam 3133 osobno preporučam,jako pouzdan.
Ps.čovjek prije isporuke osobno kalibrira sat da bude što točniji,urar je pa je i to plus a ne samo internet shop pa kad dodu problemi nemas se gdje obratit.Stotine satova su ljudi uzeli kod njega,dosad svi zadovoljni.Čovjek se zove Julian Kampmann.
link:

http://www.poljot24.de/en/index.html

Nedavno sam bio na pomenutom sajtu i mogu da kazem da je izbor veoma dobar a i cenu su pristupacne. Interesuje me na koji nacin se vrsi placanje porucene robe, kako se doprema do Srbije, da li postoji carina i na koji nacin odbijaju 19% posto nismo u EU.

Pozdrav
V.K.

Ja sam platio paypalom,javi se na mail Julianu da ti on kaze za druge nacine placanja-pretpostavljam da on ima opciju bankovnog transfera.
19% ti on odmah skine od cijene ako niste u EU zbog poreza.Prvi put da sam bio zadovoljan cinjenicom da nismo u EU.pozz

Ne znam za vostok site,nisam kupovao tamo.Ja sam iz Hrvatske a kod nas je otprilike 10% carina na vrijednost +poštarina pa na tu sumu onda još 22% poreza.Kampman salje dhl poštom sa osiguranjem pošiljke.

vojin kerleta wrote:
Kakva su iskustva sa kupovinom na http://www.vostok-watches.com
Sasvim ok, ja sam kupio jedan sat preko njih i platio sam direktnim transferom novca na njihov račun, a transport je bio oko 13 EUR. Paket ti stiže na adresu i pouzećem plaćaš carinu i transport u kešu.

U paketu sa satom sam dobio i kesicu gumenih bombona Haribo :)

Pozdrav,
V.S.

@jole777

Zaista prelep sat, čestitam na kupovini i da te dugo služi! :)
I mogao bi da napišeš barem neki kraći preview sata, čisto da ljudi mogu da vide kakvog su kvaliteta i ruski satovi!

Ja sam bacio, pre izvesnog vremena, oko na jednog aviatora i još uvek sam u nedoumici dal da ga uzimam ili ne obzirom na relativno nisku cenu, ali sam baš na watchuseek forumu čitao da ljudi imaju dosta problema sa ruskim satovima, pa sad ne znam šta da radim! Mada, imam jednu raketu koja je stara skoro 20 godina, pa računam da ne mogu biti toliko loši satovi! :)

Back