Ruski satovi

Gle,moja ti je preporuka da ako voliš pouzdanost i preciznost onda definitivno Japanac.Orient,Seiko ili Citizen sa Eco Drive linijom su i vise nego dobri satovi.
Meni se osobno ovaj ruski svidio na oko i zato jer ima priču.To je reedicija Sekonda Strele koja je bila sa Leonovim na prvom hodanju u svemiru.Ima dobar (ne odlican) mehanizam i na navijanje je što mi je bitno jer automatike kao što znaš moraš nosit da bi radili a ovog navijem i radi 2 dana a da ga ne moram ni nosit ako neću.Osobno mislim da je onaj Orient koji smo ja i Vladan gledali u threadu o japanskim satovima (on bi crni,ja bi bijeli)puno 'bolji' sat.Ali eto ovaj mi ima ono nešto pa sam njega uzeo i nisam požalio.
Ps.Aviator mi je bio u užem izboru kad sam gledao ruske satove.Dobar izbor.

Hehe, iskreno, mislim da dosta toga što je rusko ima neku svoju osobitu priču, koja datira iz nekog prošlog vremena, pa tako i satovi. :)
Kao što rekoh, meni ova raketa radi i dan danas, i ne znam zbog čega, ali mi je drag sat. Tako da... aviator će verovatno sleteti u neko dogledno vreme. :)

poz!

zdravo ljudi!
trebao bih vašu pomoć (ako znate) - našao sam stari djedov sat - Poljot - model 2609 (17 jewels) iz 1969 ili ranije. Ići ću kod urara al i ako netko od vas zna da mi kaže (ja prekopao net i vjerojatno jedino taj model nisam našao) vrijedi li taj sat nešto tj vjerojatno vrijedi i koliko. Hvala unaprijed.

stigla mi je strela koju sam nabavio preko člana foruma jole 777,i prv utisak je da je barem vizuelno ovo najlepši ruski sat koji sam do sada video.

Čestitam na kupovini i da ga u zdravlju nosiš!
Taj sat se jako dugo prodavao i zaista me čudi da se pre nije prodao, jer je kao što si i sam konstatovao, jedan od najlepših ruskih satova.

Pozdrav,
V.S.

Pozdrav ljubiteljima satova
Nov sam, na ovom, tek otkrivenom forumu.

Ovo je moj sat
A-2416-1025529.jpg
Aviator, caliber Vastok 2416.

Uzgred pitanje.
Gde u BG ili NS mogu odneti sat na korigovanje?
Jer od kad sam se vratio iz Moskve sat žuri.

Do sada sam samo jednom naleteo na samo jedan primerak Vostok Europe i to u prodavnici kod politike,inace se novi ruski satovi jako teško pronalaze kod nas.Uglavnom se naručuju ili donose iz inostranstva.Ako želis da naručiš poseti sajt www.poljot24.de.

A gde mogu da se kupe ruski satovi?!
Je l' ih ima kod nas na tržištu?!
Ja sam moj kupio u Poljotovoj fabrici u Moskvi, a kod nas sam video Aviator brend u freeshopu na Surčinu, doduše samo sa kvarc mehanizmima.

@Milanche78
Sat je dve godine vrlo tačno radio u Moskvi, a posle dolaska u Srbiju žuri oko 30 minuta mesečno (min/danu) što je jako puno.
Hvala za savet. :thumpdown:

Ja sam moj kupio u Poljotovoj fabrici u Moskvi, a kod nas sam video Aviator brend u freeshopu na Surčinu, doduše samo sa kvarc mehanizmima.

@Milanche78
Sat je dve godine vrlo tačno radio u Moskvi, a posle dolaska u Srbiju žuri oko 30 minuta mesečno (min/danu) što je jako puno.
Hvala za savet. :thumpdown:
žuri zbog slabije gravitacije i toplijeg vremena:D
Ako uvjek jednaku razliku radi možda bi se moglo samo izregulirati ali kad se stavi na vibrograf sve bu se vidilo

Pozdrav ljubiteljima satova
Nov sam, na ovom, tek otkrivenom forumu.

Ovo je moj sat
View attachment 698
Aviator, caliber Vastok 2416.

Uzgred pitanje.
Gde u BG ili NS mogu odneti sat na korigovanje?
Jer od kad sam se vratio iz Moskve sat žuri.
Lep satić, Aviator. :)
Regulaciju može da ti odradi svaki bolje opremljeni časovničar, bilo u NSu, bilo u BGu.

A gde mogu da se kupe ruski satovi?!
Je l' ih ima kod nas na tržištu?!
U Srbiji ne postoji zvaničan distributer za bilo kojeg ruskog proizvođača satova. Ako i naletiš negde na nove satove, u pitanju je uvoz sa strane, nezvaničnim putevima, u nekoj izuzetno maloj količini i bez obezbeđene servisne podrške.

Pozdrav

Regulaciju može da ti odradi svaki bolje opremljeni časovničar, bilo u NSu, bilo u BGu.
I ja sam tako mislio, ali kad sam pitao neke časovničare na Terazijama, skoro sa gadjenjem su odgovarali da oni ne popravljaju ruske satove.

Ti to ozbiljno da su odbili da ti pogledaju sat?

Ne razumem, pa ako je iko bio preplavljen ruskim proizvodima, to smo bili mi. Mislim, ja sam nailazio na priče da su časovničari odbijali da rade na satovima ruskih proizvođača, ali su to uglavnom priče sa zapada gde su se isti valjda razmazili popravljajući silne omege, rolexe, UN, Heuere, itd.

Ti svakako nisi mnogo izgubio jer "časovničar" koji ne zna svoj posao i koji je probirljiv kao neka princeza će ti verovatno svojim "iskustvom" pre uništiti sat nego li popraviti. Hakinen ti je ostavio link ka servisima u BGu, telefon u ruke i okreni par brojeva ovih što se ne nalaze na terazijama, mislim da ćeš naći već nekog ko je voljan da ti pogleda sat.

Uglavnom, za domaće sajdžije na terazijama jedan veliki :thumpdown:.

Pozdrav

Moj sajdzija ne bira poslove po kriterijumu ko proizvodi satove nego po tome da lih moze popraviti ili ne moze.Covek je korektan i poslove pogadja u zavisnosti ima li delove, alat i da li moze stranka to da plati i tome slicno.
A sto se tice tih "fensera" koje pominjete mislim da je svaki komentar suvisan, neka ih neka se fensiraju pa cemo videti gde ce ih to dovesti.

U centru Beograda ne znam da li iko popravlja ruske satove.Odneo sam kod nekog časovničara rusku Raketu,koju je otac još odavno doneo iz tadašnjeg SSSR-a.Čovek me bukvalno odrao za servis i neku,kako se kasnije ispostavilo klasičnu popravku.Iskreno,da taj sat nema za mene tu neku sentimentalnu vrednost i da ga nisam ja lično sastavio,jer je bio u delovima,ne bi mu ni pod tačkom razno odneo sat.Kasnije sam našao časovničara koji po X puta manjoj ceni popravlja satove,pa i ruske Rakete.Ali dobro, škola se plaća,i čovek uči dok je živ.

Back