Ruski satovi

Ajde sad nađi neku kvalitetnu sliku tog mehanizma pa nam reci ima li razlike u odnosu na mehanizam u tvom satu. Meni i dalje nije jasno otkud na rotoru natpis 21 jewels .

Ajde sad nađi neku kvalitetnu sliku tog mehanizma pa nam reci ima li razlike u odnosu na mehanizam u tvom satu. Meni i dalje nije jasno otkud na rotoru natpis 21 jewels .
Isto:thumbup:
Nisam nikad video takav(sto ne znaci da ne postoji)

Meni je sumnjiv natpis na rotoru. Čini mi se da piše ovako: TWFNTVONE JEWELS.

BT, da li su slova urezana? Da li postoji mogućnost da se od E napravilo F?

Prva reč treba da glasi TWENTYONE.

Da li na mehanizmu piše 2414b? Ako piše, evo slike mehanizma koju sam našao na brzinu:
581390d1324226158-boctok-2416-21-jewel-vs-2416b-31-jewel-dscf0670.jpg

Do sada nisam video da Rusi prave brljotine na ciferu, bar kada je engleski u pitanju. Jedino što znam da jesu brljali jeste transkripcija Wostok (ona starija, zasnovana na nemačkom, zbog DDR) i engleske oznake broja rubina i sl.

Buni me malo i cifer. Da uporedimo ova dva sata:

679483d1334325400-fs-vostok-amphibia-admiralskie-img_6148_s.jpg
37701d1349106102-ruski-satovi-sdc13160.jpg

Nekoliko slika koje sam našao (baby admiralskie, sa krunicom koja je između pozicija 1 i 2, ali i običan) imaju slovo 'V' napisano crnom bojom i veoma pravilno. Na ovom satu je 'V' napisano crvenom, i deluje manje precizno uklopljeno.

znam zemo ti sto ke kazes za vostokot moj znam deka gi imas dali e replika ili ne
tvojto mislenje mnogu mi znaci ti za Rusiki saati si CAR
aj koga ke se vidime ke mi kazes

Last edited:
Polako, rešiće se. Ja sam juče tražio 45 minuta, ali nisam uspeo. Rusi imaju mnogo varijanti ovog sta, pa je zato teško. Replike vostoka koje sam nalazio na internetu ne liče na tvoj sat, tako da ćemo možda naći neko objašnjenje.

Uskoro idem na ispite, ali kada se vratim, nastavljam da tražim.

Back