Saint01 - moji satovi

Saint01

New member
Dragi forumasi,

Pratim forum iz potaje već neko vreme pa sam odlučio da se priključim i zvanično. Ime mi je Milan i veliki sam ljubitelj satova. Imam manju kolekciju kojoj osim ovog sata koji predstavljam pripada još Darwil Super flat (kompletno ocuvana jako draga uspomena na dedu), Longines Conquest Chronograph automatic, Citizen 0040 NY diver, I Seiko Premier kinetic.

Međutim sat koji ne silazi sa moje ruke je ovaj:

uploadfromtaptalk1428907432898.jpguploadfromtaptalk1428907854351.jpg
uploadfromtaptalk1428907982215.jpg

Sat je kupljen i naručen iz Japana i veoma sam srećan sa njim. O njemu je već pisano na mnogim forumima kao i ovde pa neću posebno trošiti reči. Za poslednjih 7 meseci koliko je kod mene mislim da ga nisam nosio samo 7 dana. Pre par dana sam oštetio insert bezela i jako sam bio ljut što sam bio tako nepažljiv ali šta da se radi. Sa Yobokies-a poručen Pepsi bezel insert koji želim da zamenim. Takođe razmišljao sam o ugradnji safirnog kristala ali nije moguće poručiti sve potrebne delove koji prate zamenu već samo kristal. Iskren da budem ne znam ni gde bih nosio sat da se promeni kristal

Uživajte u slikama. Pozdrav,
Milan

Pozdrav druze, lepa kolekcija :). Slobodno okaci i slike ostalih satova. Sto se tice zamene stakla mozes da pozoves casovnicare koji se pominju na forumu. Mozda neko od njih moze da nabavi i ugradi.

Dobro dosao na najveci i najbolji forum na ovim prostorima. Imao Suma, pa znam o cemu pises. Obavezno poslikaj i ostale i predstavi ih u temi....kolekcije satova clanova foruma!

Evo ostalih, prvo odakle je sve krenulo. Dedin Darwil u koji sam se zaljubio kao mali. On je to prepoznao i sat mi ostavio a ja se o njemu brinem. Sat kompletno sređen i očišćen, potpuno je funkcionalan iako ima preko 50 godina. Evo slika:
uploadfromtaptalk1428911983781.jpg
uploadfromtaptalk1428912106104.jpg
uploadfromtaptalk1428912141659.jpg

Nakon njega kupljen prvi ozbiljniji sat koji nosim uz odelo. Reč je o Seiko-u Premier kinetic-u. Jako kvalitetan sat sa jako interesantnim mehanizmom. Ima kalendar koji se sam podešava i uvek je spreman da se nosi . Evo slika:

uploadfromtaptalk1428912195344.jpg
uploadfromtaptalk1428912234941.jpg

Nakon nekog vremena dobijen na poklon od sestre Longines Conquest Chrono automatic. Kod mene je 8 godina. Sa njim imam jako lepo iskustvo, a sa servisima koji se ovde predstavljaju da su ovlasceni ne. Ne bih o imenima ali suma sumarum sat je po drugi put u servisu tako da sam za njega dužan slike

Nakon toga kupljen prvi auto diver. Citizen NY 0040 koji je originalu bio sa gumenim kaisom. Sat je jako neobican i veoma lepo uradjen. Porucena naknadno originalna metalna nrukvica i on sad izgleda ovako:

uploadfromtaptalk1428912472599.jpg
uploadfromtaptalk1428912520361.jpg
uploadfromtaptalk1428912552010.jpg

I na kraju cela kolekcija kojoj nedostaje Longines da bi bila potpuna:

uploadfromtaptalk1428912580572.jpg

Pozdrav,
Milan

Ako staklo nije ispupčeno i nije na neki drugi način specifično, onda nije problem nabaviti... Ja u NS znam par časovničara koji brzo i lako nabavljaju "ravna" safirna stakla isečena po meri, a neki već i imaju stakla u standardnim dimenzijama na lageru pa se i ne čeka... Poslednji put kad sam pitao bilo je oko 30€ sa ugradnjom...

EDIT: "Orginalno" safirno seiko staklo, verovatno samo kod Vitanova, po ceni kao novi sat da si kupio... :lol:

Napisao sam orginalno pod navodnicima ne zato jer sumnjam da Vitanov stvarno naruči orginalno seiko staklo iz Japana, nego zato što ne znam da li se za ovaj model uopšte fabrički pravi safirno staklo ili treba nešto budžiti neko staklo fabrički pravljeno za drugi model...

Kada sam u Bomaru tražio safirno staklo za jednog Citizena koji fabrički ne dolazi sa safirnim staklom, tražili su mi oko 40€ da poruče odgovarajuće orginalno citizen staklo iz Japana, ali sam odustao zbog roka isporuke od maltene pola godine...

Last edited:
Pozdrav Milane i ja sam nov na forumu i kao i ti sam dugo bio posmatrac , gost ali resio sam da se zvanicno pridruzim . Veliki sam zaljubljenik u satove pa kako mi mogucnosti dozvoljavaju tako ih i nabavljam. I sad glavno KOLEKCIJA TI je SUPER bas mi se svidjaju i u zdravlju da te sluze .

Evo malo osvežavanje teme. Stigao deo od Yobokies-a koji izgleda ovako:
uploadfromtaptalk1430052779141.jpg

I sat bi sa tim insertom izgledao ovako:

uploadfromtaptalk1430052852872.jpg

Međutim ono što sam primetio je da na insert u polju od 55 do 60 postoje neke sitne tačkice i kada sam prešao prstom preko njih desilo se ovo:

uploadfromtaptalk1430052972335.jpg

ne mogu da vam opišem moje razočarenje. Obavestio Yobokies-a šta se desilo i čekam njegovu reakciju. Deo između 55 i 60 nema zaštitni sloj preko boje Ono što me je takođe razočaralo je što sam probao kakva je iluminacija tokom noći kada oba bezela osvetlite. Razlika je dramatična u korist fabričkog. Ozbiljno razmišljam da samo tražim novac nazad.

Steta, nista gore nego kada cekas neki sat ili deo i onda umesto odusevljenja ide razocarenje.
Definitivno im posalji mejl, trazi refund ili ponovo deo (ako je potrebno posalji im bezel insert nazad, ali trazi da bude o njihovom trosku), jer da budemo iskreni mozda je bas tebi zapao felerican.. :( E, sad jedino ako nisi razocaran citavom situacijom pa zelis samo novac nazad..

Last edited:
Saint01, potpuno te razumem....i ja sam imao losih iskustava sa netom, narudjbama.....zadnjih godina to apsolutno izbegavam....jbg, neki put bas moras, kao ti sada, ali najgore je to sto cekas, cekas i onda kada dodje....puf....zajeb. Meni kakav sam bi to ogadilo sat....nemoj da se to i tebi desi.....

Evo da malo osvežim temu i postavim slike Longines-a koji dugujem. Stigao sa servisa i popravljena narukvica:

uploadfromtaptalk1433679636000.jpg

uploadfromtaptalk1433679688356.jpg

uploadfromtaptalk1433679753019.jpg

Jedina mana sata koju sam primetio nazalost tek nakon kupovine je to sto mu kazaljke i markeri na ciferu nemaju iluminaciju pa se nocu ama bas nista ne vidi. Nekom to ne bi smetalo meni licno je to minus pogotovu kada se covek navikne na Sumo koji svetli kao baterijska lampa.

Kolega,

Baš lep Longines :congrats:
Na satnim markerima se jasno vidi luminacija, trebalo bi to bar malo da "sija" :)

Veruj mi da je to samo bela boja... i ja sam to mislio kada sam ga kupovao. Za ovih 8 godina sam imao mnogo prilika da proverim

Hvala na lepim recima za ljubimca

@Saint01

Eto, da ne veruješ... A meni je stvarno ličilo na luminaciju.
Čovek se uči dok je živ :)

kazaljhke su visoko polirane pa se dobije taj osjecaj....slicno je i na mom Unionu.....trebas ga videti uzivo kako to sjaji!

Saint01 lep Longines. Kako je prošao onaj problem sa umetkom za rotirajući prsten od Yobokies-a.? Da li si ga kontaktirao?

Back