Samo da se požalim...

nickname

New member
... i tako, stigli su brojni naručeni katalozi, Breguet, Sinn, moj omiljeni IWC, Longines...

A onda sam otvorio A.Lange & Sohne ... nije mi dobro, uopšte.

Najbolji nemački proizvod... Pre bih dao 100K evra za ovo nego za S klasu. Jednog dana, samo je pitanje vremena, biće bar jedan moj.

Razumem čoveka...ovaj ima apsolutno sve, i još više, što očekujem od sata za ceo život!
lange-turbograph-pour-le-merite-watch.jpg

Last edited:
Pored Monike ti sam sigurno nece trebati :)

@nickname: Ali sto se tice kataloga stvarno je uradjen sjajno. Ne znam da li si uspeo da procitas sve, ali cak pronasli i vezu sa nemackim plemstvom i povezali je sa nastankom ovog brenda. Zanimljiva prica.

Last edited:
.Najbolji nemački proizvod... Pre bih dao 100K evra za ovo nego za S klasu. ...
Nick, jako zanimljiva konstatacija, pošto je moj komentar kada sam pre nekoliko godina po prvi put otvorio njihov katalog bio: "pa ovo izgleda kao Mercedesov cenovnik, od 20K-250K EUR!" :blink:

U svakom slučaju, oni su jedan od TOP proizvođača koji se zaista trudi da opravda astronomske cene svojih satova, jer se u proces izrade nekih njihovih satova (uključujući dekoraciju mehanizma) utroši od 300-500 radnih sati. A ako u kalkulaciju ubacimo cenu radnog sata vrhunskog časovničara u NEMAČKOJ, e onda je to već jako skupooo... :D

Na stranu iracionalno, tj. ono što smo svi ovde pristrasni prema satovima, ali investicija u ovakvo nešto je po meni mnogo više opravdana sa finansijske strane. Mercedes od 100K evra će posle deset godina vredeti maksimum 10 - 15K evra, a ovakav sat mnogo više.

Back