Sat Seiko Monster - SKX779 / SKX781

dragon

New member
Dugo nisam obilazio WUS i danas konačno ugrabio malo vremena i mira, obišao jedan od podforuma na kojem sam dosta obitavao i naleteo na odlične slike seikovog Čudovišta. :)
Naravno, ko bi drugi bio autor do čika Kibija sa photowatches. :)

DSC_1590.jpg

DSC_1595.jpg

DSC_1597.jpg

DSC_1623.jpg

Jedan grupni snimak, BM na stock narukvici i OM na watchadoo čeliku.
DSC_1607.jpg

Ostatak fotki možete videti na OVOM linku.

za nedeljno popodne ... evo jedne moje slike kako bi rekli "iz ruke", naziv fotke: mala igra senki :thank_you2:

Attachments

• IMG_5638.jpg
    IMG_5638.jpg
    72.4 KB · Views: 479
Jesu sjajne fotke, ova poslednja je baš dobra a neka ovo bude zvanična tema za ovaj Seikov model. Slobodno pitajte šta vas interesuje o ovom satu, pišite o vašim iskustvima i postavljajte fotke koje ste napravili. :)

Milane, samo da znaš da ne mislim na tvoje slike, već slike Seiko Monstera. OK? :laugh:

EDIT: Evo dok sam ja piskarao, Amikica me preteče sa svojom porukom. :)

Monster je pravi primer "estetike ružnog"... Najlepši ružan sat koji sam video. :) Kada sam ga prvi put video, pomislio sam "zašto dižu toliku frku oko ovog "budžastog" čudovišta?" A onda je prošlo malo vremena, i uhvatio sam sebe kako sve češće googlujem "seiko black monster"... I sada sam i zvanično naložen, i vidim da to mora biti moj sledeći sat... To je to... :)

Ja nemam ovaj sat u kolekciji (još uvek ;)) ali evo da postavim jedan nightshot Monstera mada od pojedinih članova očekujem daleko bolje fotke. :)

IMG_0944.jpg

Seiko LumiBright je nešto što treba doživeti, ne može se to rečima objasniti. :D

Koliko dugo svetli ovako dobro? I koliko taj period opada sa starošću sata? SIguran sam da neko ima iskustva...

Pa iskreno ne bih mogao da ti kažem tačno koliko dugo ali traje. Ovaj snimak je napravljen posle samo 2 sekunde izlaganja svetlosti sa obične sijalice i bogami potrajalo je dok iluminacija nije u potpunosti "nestala".

Ima ljudi na forumu koji imaju više iskustva sa monsterom od mene... Čak se slobodno može reći da se ovde krije ceo mali klan Monster ljubitelja. :) Izgleda da se stide, boje se da će nas uplašiti sa svojim čudovištima. :p

Ja sam odredjeno vreme imao Orange Monstera i "cudo" je svetlelo i po 6-7 sati! U mraku mozes da citas knjigu pored njega, bukvalno!

Kolega je to testirao, i poklapa se sa @vladas-ovim oko 6h, s tim da je jos uvek luminacija bila vidljiva ali vec jako slabo. Ovo je stvarno za respekt, retko koji sat moze da postigne ove rezultate. A o intenzitetu svetla i da ne govorim, stvarno moze da se cita kada se prisloni uz stranicu knjige.

da, evo i ja da potvrdim, svetli kao lud...! naravno, prvih desetak minuta najjace, i vladas ne preteruje, zaista moze da se cita, a posle jacina opadne prilicno, ali traje celu noc, bez problema, i to vrlo pristojno, vreme se sa lakocom ocitava do jutra.
nadam se da cu uspeti danas da konacno postavim review, pa ce biti vise informacija... :)

Već nekoliko meseci ih imaju u ponudi ;) što svakako predstavlja korak napred jer su neke modele satova učinili dostupnim ovom tržištu.

Pozdrav

pozdrav svim ljubiteljima Monsera :) relativno sam nov ovde i mogu reci da je forum odlican i da sam mnooogo naucio upravo citajuci postove admina moderatora i pojedinih clanova,i naravno odlucio da posle pocetaka sa Q&Q pa sadasnjim Casiom obradujem sebe nekim "Ozbiljnijim" satom i naravno pretreso sam sve od sectora festine citizena lorusa pulsara...i nasao neki fini candino i neki seiko Chronograph...i ovih dana bih sebi priredio to obradovanje, kad ne lezi vraze procitah Simin review i moje misljenje da ipak ne bih dao toliko novca za sat se veoma uzdrmalo...ispravite me ako gresim ali se meni cini da na forumu vlada misljenje da je Monster odlican automatik pogodan za ronjenje koji pa potrebi mozes da koristis u odbrambene svrhe i zakucavas eksere :D :D ,tako da se dvoumim da li odmah pazariti neki kvarc ili sacekati dodati jos para i kupiti cudoviste...zanima me gde i kako mogu da nabavim ovaj sat a da cena bude iole normalna i kojoj ceni mogu da se nadam za npr. Black Monster sa celicnom narukvicom (kao na Siminom OM) posto mi se MNOGO MNOGO svidja :) izvinite za malo duzi post i hvala jos jednom svima!:)

Back