a ukusi su razliciti i to, naravno, treba postovati...
Koje postovanje ukusa, pa ovde su neki skocili kao da sam majku nekome psovao sto sam rekao da mi se ne svidja kako izgleda sat. Skocili vrlo drsko, bez imalo skrupule, optuzivsi me da nisam ni gledao sat, da sam lagao i da pricam radi price.
Moderator je jednim vrlo ostrim tonom, a nicim izazvan, mi objasnio gde on misli da mi je mesto, srecom samo na ovom forumu moze da ima takav stav. Drugi jedan clan mi spocitava reci izrecene skoro pa u sali od pre mesec dana ih pamti, koliko ga bole, izrecene od jednog novog clana.
Ako je ovo forum elite, elite poznavaoca satova, gde nema mesta za drugacije misljenje, da ja pakujem pinkle i prestanem da gubim vreme, da prenesem svoje misljenje nekim drugim potencijalno novim clanovima, da znaju kakav ih docek ceka.
Elem, da se vratimo na tvoju sliku, pogledaj podeoke i cifre na koroni, veoma debeli, ulubljeno zaobljeni, premazani nekim glossy lakom, znaci meni deluju katastrofa, to sam prvo i primetio kad sam ga stavio na ruku i priblizo pogled. Korona iako je precizna deluje JAKO neprecizno zbog toga. Dalje, pogledaj fosforne markere, skoro 2 minuta zauzimaju, imaju neku debljinu pa se jos povecavaju ka sredini, bespotrebno prave formu od sebe, i time odaju utisak da su nezavisno telo na ciferu, i da su samo prelepljeni, a da pri tome nikako nisu nekako stilizovani i svedeni. Ja nemam mnogo referentnih satova da gledam uzivo, ali sam ga poredio sa mojim, a evo ti priblizno ista slika mog sata, koji preko kosta otprilike koliko i monster, mozda koji euro vise. Po mom misljenju mnogo manje decije izgleda ovaj sat od monstera
Dalje, spominjao sam FORTIS, sat prelepog dizajna, kvaliteta, zavrsne obrade. Skuplji je oko 500 eura od ovog sata, ali s obzirom da se na ovom forumu spominju cifre od nekoliko hiljada eura, mislim da ovo nije neka razlika u ceni, a i da jeste i da nije imam pravo da poredim taj sat sa ovim, jer sam poredio i seiko sa omegom, a i fortis sa omegom, stvar je mog licnog afiniteta kakve cu paralele praviti jer nismo u naucnoj ustanovi gde su jasni protokoli i formule.
Pogledaj njegovu koronu, kako je izvedena, brojeve na njoj, kao i na ciferu (saljem slike dva razlicita sata)

Pogledaj zubove na koroni ovog drugog fortisa, koliko su skladni, i pogledaj na monsteru gde to deluje kao neka igrackica
Na ovom satu fosforni markeri su utisnuti, cine celinu sa satom, Ova korona moze da se poredi sa koronom omege, rolexa, itd.
Znaci, posto misljenje ima pravo svako da ima, JA MISLIM DA JE ORANGE MONSTER sat jeftinog izgleda, naivnog dizajna
Ja nikoga nisam vredjao niti rekao da je lud sto mu se svidja monster, niti u bilo kom momentu dotakao misljenje drugih ljudi,
rekao sam MENI LICNO je ovaj seiko kao IGRACKA ZA DECU