Sat za duge staze

ivanbjelic

New member
kao sto naslov kaze, sledeci sat ce biti za duge staze tj. posle ovoga sledi primirje na nekoliko godina. nazalost omega i breitling steelfish su morali da odu da bi mogla da se isfinansira sledeca kupovina. zeleo bih da cujem vase misljenje. izbor je pao na sledeca tri modela.

Panerai pam 392

images.jpeg

rolex sub no date ceramic

DownloadedFile.jpeg

breitling b01

images-1.jpeg

Iako je konkurencija dobra, prednost bih ipak dao Rolexu. Sub mi je nekako pravi sat za sve moguce i nemoguce prilike.

mislim da mi je breitling skoro sigurno out. dvoumim se izmedju pama i rolexa. znam da je rolex za sve moguce i nemoguce prilike ali i ovaj panerai mi je nekako magican.jako teska odluka.

Ehh, što su ti slatke muke... ;)

Izbor je stvarno težak, i PAM 392 i SUB su odlični modeli (ja sam u startu isključio "braju") i iskreno ne znam šta bih ti rekao. Oba sata se mogu nositi i na odelo i na džins i predstavljaju stvarno vanvremenski dizajn koji će trajati barem još onoliko koliko je trenutno star. Oba imaju odličan in-house mehanizam, a Panerai ima prednost zbog datuma, pa ako ti je prikaz datuma jako bitan to možda može da prevagne pri izboru. Prednost u korist Panerai sata je i safirni poklopac ipod kojeg se vidi prelepi P.9000 in-house mehanizam:

DSC05204_3.jpg

Planirao sam da ti na kraju poruke napišem koji bih model ja izabrao, ali sam se tokom pisanja 5 puta predomislio...tako da i dalje ne znam... :banghead:
Možda bih ipak SUB ali bi me jako nerviralo što nema datum, ufff zabole me glava.

Ma izaberi onaj koji ti se više svidja, onaj koji izazove jače emocije u trenutku kada ga staviš na ruku, i to je to! :yes4:

kao sto naslov kaze, sledeci sat ce biti za duge staze tj. posle ovoga sledi primirje na nekoliko godina.
A za ovo ti verujemo, svi ti verujemo... :lol:

Moj glas je za Panerai,redje se nosi nego Rolex I zbog autenticnog I originalnog izgleda,ne bih se uopste dvoumio I izabrao bi Panerai.

Da sam na tvom mestu pre bih uzeo Rolex-a, jer vidim da vec imas jednog Pam-a u kolekciji. Da nije te cinjenice, rekao bih ti da uzmes onaj koji ti se estetski vise dopada, a tu bi pobedio Pam!

ps Koji god da odaberes, mislim da ces kasnije kupiti i onaj drugi :)

Da ima datum,onda Rolex Sub.SAt nije sat bez datuma.
Ovako moj glas ide za Panerai.Jednostavno je mocan a i ne nosi ga svaka dzudza,kao sto je slucaj sa Rolexom.

Da sam na tvom mestu pre bih uzeo Rolex-a, jer vidim da vec imas jednog Pam-a u kolekciji. Da nije te cinjenice, rekao bih ti da uzmes onaj koji ti se estetski vise dopada, a tu bi pobedio Pam!

ps Koji god da odaberes, mislim da ces kasnije kupiti i onaj drugi :)

To i ja isto mislim da cu na kraju da se desi. Ako me zena ne ubije, posto sam je jedva ubedio da ce ovo sigurno biti zadnja kupovina u narednih par godina:D

Jednostavno je mocan a i ne nosi ga svaka dzudza,kao sto je slucaj sa Rolexom.

Koje etiketiranje:banghead:Daj boze da ja budem svaka dzudza sa rolexom:blink:

Nisam znao ivane da imas veca jednog pama, onda bih ja u tom slucaju uzeo rolu , iako pam obozavam:)

U poslednjih 5-10 godina su u modi veliki satovi od 44mm pa navise,pitanje je koliko ce to da traje,Pantelija ima unikatan dizajn i tacno je da ga ne nosi svako,nose ga uglavnom kolekcionari koji vec imaju Rolex-a u kolekciji.
Kupi onaj koji tebi najvise lezi.
Kada smo vec kod Submariner-a izabrao si najbolji model i to bas bez datuma,meni lupa ili bubreg na staklu nikako ne pristaje,cist cifer na obicnom sub-u je perfektan. Submarinere sa datumom svi kupuju pogotovo kombinaciju celik-zlato i crni cifer,moj izbor je jubilarni zeleni model i belo zlato.Poceo sam bas ozbiljno da razmisljam da uzmem zeleni sub, prodaju se vec za 10-15% sa visom cenom na internetu nego u radnji,jos uvek je u proizvodnji ali cak i dileri dolaze tesko do njih.
Licno mislim da je Sub za osobe koje su sasvim zadovoljne sa jednim satom.
Providno kuciste na Panteliji i nije nista specijalno,vidjao sam stove koji kostaju i 8 puta manje sa obradom mehanizma na istom a mozda i boljem nivou.

Last edited:
a sta mislite o iwc aquatimer. ovaj sat mi je nekako uvek u podsvesti. neznam zasto ali nikako nemogu da prestanem da razmisljam o njemu.

images-2.jpeg

ja licno bih uzeo IWC pre nego Rolex ili Breitling ili Panerai, IWC pripada Partenonu casovnicarske industrije, a razmisljao bih i o Girard Perregaux satovima koji takodje pripadaju istom uz jos nekolicinu brendova

Back