Sat za suprugu

Mr D

New member
Gledajući mene, supruga je počela da obraća pažnju na satove, pa razmišljam da je obradujem jednim.

Budžet,... pa recimo do 200 EUR
Boja: crveni ima, smeđi ima... bilo bi najbolje da to bude nešto neutralno što može lako da se kombinuje (čelik, npr.).
Mehanika ili kvarc? Svejedno... samo da je analogni prikaz.

Ona nije tip koji voli previše nežne satove, to joj je previše za devojčice (dakle, otpada ružičasto, cveće, cirkoni, leptirići). Ima nešto veći zglob, pa bi idelna veličina verovatno bila 34 do 40mm.

Neki ronilački bi verovatno takođe odgovarao, ali se ne treba ograničavati.

Malo sam sada pogledao, i pronašao ovo:

Orient FDB0700DW, meni se dopada, 35.5mm prečnik, ali mislim da će njoj biti previše sladunjav
orient.jpg

Seiko Pressage SRP931J1... postoji više sličnih verzija (bela ili crna podloga, open hart ili ne...), ali mi se baš ovaj model najviše dopada. Safirno staklo, sklopljen u Japanu, 4R36 mehanizam, vodootporan do 100m, 34.5mm prečnik... moj favorit, pa stoga 2 slike:
seiko pressage.jpgseiko pr.JPG

Seiko Chronograph SNDX04
. Jeste da boja nije od traženih, ali sat je baš lep, idealne veličine (36mm)...
seiko crono.jpg

Candio
... nekako mi se na momente sviđa, a na momenete ne... čudno...
candino.jpg

Zodiac ZO4510
, simatičan mali diver... ne znam koliko je kvalitetan
zodiac.JPG

Molim komentare, a još više sugestije i predloge.

Last edited:
Ja sam uvek skepticna kod ovih PVD premaza u boji zlata... Lično izbegavam takve satove, ali drugi ne moraju da slede moj primer. Od svih predstavljenih modela mi se najvise dopada Orient. Bela boja je univerzalna, a i ta open heart srca mi se jako dopadaju. Predstavljeni Seiko model sa metalnom narukvicom bih zaobišla bas zbog te narukvice. Model Seiko sa crnim ciferom je mnogo atraktivniji. Lepsi izbor. Candino je jako zanimljiv, ali kazaljke su skeleton pa sad... Nadam se da ne predstavljaju problem pri očitavanju vremena. Poslednji Zodiak bih zaobisla. Previse robusno izgleda... Ovo bi bio krakak komentar ovih predstavljenih modela...

Dobro, videću kakva je reakcija na Orient.
Pored toga, možda može da dođe u ozbir i neki Victorinox 241084:
vnox.JPG

34mm, safirno staklo... meni je interesantan, kao mali vojnički satić... mada zaista nije za sve prilike...

U prvom postu je pomenut diver... Na forumu je u skorije vreme jedan član baš za gospođu kupio ovaj ronilački model. Po mom mišljenju jako lep sat.

Citizen ep6040-53e LINK

ep6040-53e.jpg

Pozz!

Pa, skoro sam siguran da se njoj ne bi dopao... ali meni se dopada :)
Lep je ovaj Citizen. Hvala na predlogu

Bilo bi super, kad bi mogao malo da se "protegneš" iznad tih 200 jevreja .... ;)

10726b8.jpg

wc1g9i.jpg

...gledao sam ga u Bomaru. Vrhunski izgleda, nego mu malo jača cena od predložene. Cifer mu izgleda kao na mermeru da je radjen. Na slikama detalji napadnije izgledaju nego uživo. Ima i onaj model Citizena sa panorama datumom, nego ne mogu da se setim oznake modela. On nije veći od 39mm i isto odlično izgleda

Na ovaj model sam mislio, samo crni cifer....

28k356v.jpg

Evo crnog modela ...

Citizen BT0001-12E

10gfog0.jpg

sln2f7.jpg

oro4k7.jpg

Last edited by a moderator:
Ja sam uvek skepticna kod ovih PVD premaza u boji zlata... Lično izbegavam takve satove, ali drugi ne moraju da slede moj primer.

Kod longinesa je savrsen, skoro neunistiv. Nosio sam longines presence u boji zlata 5 god svaki dan (znaci skoro 2000 dana) i čak sam uspio da ogrebem safirno staklo a PVD nije ni zagreban, ni na oštrim uglovima narukvice, stvarno nigdje!

Prvi put čujem da je neko uspeo da ogrebe safirno staklo.
Meni je jedan sat zvršio u veš mašini (greškom), opran na 95C sa 1200 obrtaja centrifuge, kaiš se raspao, čelik se izgrebao... ali na safiru ni najmanjeg traga. Nakon ove avanture, kaiš zamenjen, sat ispoliran i normalno radi. Šta reći sem - Seiko.

Nego, ovaj crni Citizen jeste lep... samo nekoliko puta iznad budžeta...
Ima li nešto malko jeftinije?

Last edited:
Ako ti sta pomaze evo ti fotke spomenutog citizena na zenskoj ruci (odlican je za tu lovu):
14139533684_7413607475_c.jpg

14202083601_95b3f4838c_c.jpg

Ja sam isto gledao zodiac ovaj koji i ti gledas. Da mi je automatic igrao (supruga nosi samo quartz) onda bi vjerovatno isao na seiko skx013
SKX013.JPG

Kada bi ja za svoju birao uzeo bi Seiko Pressage,...a dali bi se i tvojoj svidjao....to ipak ti najbolje znas

Ja sam proslog leta kupi svojoj zeni (tada devojci :)) Zodiac, ona ga ne skida, a moram priznati da se i meni mnogo svidja:
womens-zodiac-racer-desert-falcon-black-rubber-swiss-made.jpg

Prvi put čujem da je neko uspeo da ogrebe safirno staklo.
Meni je jedan sat zvršio u veš mašini (greškom), opran na 95C sa 1200 obrtaja centrifuge, kaiš se raspao, čelik se izgrebao... ali na safiru ni najmanjeg traga. Nakon ove avanture, kaiš zamenjen, sat ispoliran i normalno radi. Šta reći sem - Seiko.

Nego, ovaj crni Citizen jeste lep... samo nekoliko puta iznad budžeta...
Ima li nešto malko jeftinije?

Ma grebe se safirno staklo i te kako, posebno jos ako to staklo ispupceno. Naravno treba da bude neki trdi materijal o kog ce se ogrebati, ali desava se. Svaka cast za ovaj sat koji je bio u ves masini, koji je to tacno model Seika? Mislim da bi to retko koji sat preziveo.

Sto se tice izbora, meni sem Orijanta svi ostali izgledaju suvise muski satovi. Moraces da proveris svakako pre kupovine, da ne bi posle morao ti da ga nosis :)

Back