Satovi u filmovima

Saradnja časovničarskih kompanija i filmskih ( producentskih ) kuća nije nova stvar. Postoje satovi čija je prepoznatljivost i kolekcionarska vrednost skočila nakon pojavljivanja u nekim filmovima. Postoje glumci čija se imena vezuju za neke satove. Međutim sve to nije toliko bitno za satove koji su se pojavili u sledećem filmu. Nema puno filmova u kojima možete videti ruske-sovjetske merače vremena a ako i uspete da ih primetite to nije zato što je neko platio reklamu . Gledano unazad, isticanje tj "brendiranje" proizvoda nije baš nešto po čemu su Sovjeti ili Rusi bili prepoznatljivi.
Film o kome je reč nosi naziv "Phantom" . Vrlo dobar film, pitanje je da li je baš sve bilo onako kako je u filmu predstavljeno jer je cela priča obavijena velom tajne ali to nije tema pa da pređem na satove.
Ovde možemo videti Vostok Admiralski ili eventualno Generalski ( u principu isti sat ):
2.jpg

Ovde možemo videti jedan Ulysse Nardin, sat koji je potpuno zalutao u celu priču. Inače ovo je najjasniji i najduži kadar nekog sata u filmu. Spomenuh li plaćene reklame. Ovaj sat u filmu pripada kapetanu podmornice.
3.jpg

U bar dva kadra vidi se sovjetska štoperica Agat , mehanizam 4282, proizvođač fabrika Zlatoust.
5  meh. 4282.jpg4.jpg

David Duchovny nosi Vostok Amfibiju, koliko vidim rekao bih da je u pitanju tip 420.
6.jpg7.jpg

Postoji još nekoliko kadrova gde se naziru satovi, teško je reći koji su satovi u pitanju. Dobar primer je ovaj glumac koji u filmu možda nosi i više od jednog sata. Rekao bih da su svi Vostoci i to jedan Komandirski sa krunicom na 2 ( prva fotka ) i moguće jedna Amfibija tip 470 ( druga fotka ).
8.jpg10.jpg11.jpg

Sve u svemu rekviziter je obavio dobar posao . Većina ljudi ne obraća pažnju na satove u fiilmovima ali savršenstvo leži u detaljima pa je lepo znati da je neko obratio pažnju na detalj kao što su satovi.

Last edited:
Ajde barem nije kao Argo... Genijalan film, ali radnja u 1980., a glavni lik nosi rolex DSSD :D

Bas saka u oko..

Attachments

• uploadfromtaptalk1375521900612.jpg
    uploadfromtaptalk1375521900612.jpg
    52 KB · Views: 165
Gledam pre neki dan novu seriju Ray Donovan, i ide sledeća scena:
Pijani klinac, sin glavnog junaka, otvara fioku sa ćaletovim satovima, uzima jedan sat a onda se onako pijan ispovraća po onim satovima...a ja se mislim, pa gde po satovima!

Attachments

• 1.jpg
    1.jpg
    306.8 KB · Views: 139
  • 2.jpg
    2.jpg
    328 KB · Views: 144
  • 3.jpg
    3.jpg
    347.2 KB · Views: 144
Ma da....to odavno...cak me je jedna pitala za sat Rolex,ja ni pet n sest ne,Omega :)(zmajeva pozajmio mi)
nesto sam cio da je neki bond imao i Orisa na ruci...ne zezam se. Citao po nekim forumima...

Miki Bond nije nikad nosio Orisa samo je Pirce Brosman nosio u after a sunset orisa kad je ronio , au filmu inace nosi Panerai

Citao sam nesto o tome, i izlgeda da je to samo prica.
To bi trebalo da je ovaj sat, a niko nije bas siguran koji je.
NSNA.jpg
Koliko sam video, iz Orisa tvrde da nemaju veze sa tim.:dontknow:

Nego pade mi na pamet koji Datjust nosi, Antony Borodain, nesto ne mogu da ocenim, da li je I ili II.
Uleteh u ovu raspravu o Bondovim satovima, izvinite.

Ma sta zaju oni, sa dva metra ni Walter ne bi morao da nosis, padali bi sami . Ne znam, jedino kao stojis sa voznjom aston martina to sam cuo da je prava muka, leti oce ona koza da se lepi.:)

Back