Satovi u filmovima

Ovaj mesec gledam sve sezone novog izdanja Doktora Hua (2005) pa zagledam i satove. :)
Jedanaesti Doktor nosi "misteriozni" sat kog nisu uspeli da "dešifruju" na What watch is 'The Doctor' (who) wearing?.
Problem je što ga nosi naopačke pa se uglavnom vidi zlatna narukvica a sam sat vrlo retko. Prilažem dve slike, jednu sam sam "uhvatio" sa serije a druga je sa interneta. Doradio sam ih koliko sam mogao.
Dakle, možemo li odgonetnuti koji sat je u pitanju?

vlcsnap-2014-08-17-01h01.jpg

p00wr1ng.jpg

Uzgred, kada bejah klinac bila moda da se satovi nose ovako, naopačke. I sam sam probao ali brzo odustao jer je to odličan način da se sat fizički uništi.
U mom društvu smatralo se da je osoba koja tako nosi sat zaljubljena. :D

Sumnjam da je baš taj, jer se radnja serije događa u 80-tima, ili 90-tima, a vjerujem da su pazili malo na to. naravno da je i mene zanimao to, pa sam guglao, i na WUS-u je ispalo da ima tema. Mislim da je ispao neki vintage diver Citizenov. Sličan NY400. I sličan ovome Lorusu. Ali ne isključujem ništa ;)
Btw., ovaj hobi je stvarno bolest...Sada neizostavno gledam i uživo ljudima na ruke, a i redovito u filmovima. It FUN :D

Tamo je ispalo da je to ovaj Lorus. Uostalom svi ti ronilački satovi su veoma slični, NY400, seiko 007. Radnja se odvija mislim negde oko 1995 godine tako da su modelom sata pogodili vreme, uzimajući u obzir koliko se dugo proizvode.
A da je zaraza, to jeste :D

Zaraza nego šta! Radnja se odvija 1995. tako da je vrlo moguće da je to taj. Neki su iskopali Lorus, neki Citizena, ko zna :D Verovatno će se pojaviti kroz nekoliko godina na nekoj dobrotvornoj aukciji predmeta korišćenih u seriji.

Scena iz filma "Schindlerova lista"

U pitanju je sat Oscara Schindlera. Nisam nažalost mogao da dobijem jasniju sliku sata, ali sjetivši se ove teme pomislim,stavit ću je pa kakva god je da je,možda se i odgonetne:)bscap0000.jpg

Back