Re: Koje satove nose poznati?
No, salu na stranu.
To je:
" Suekichi " - "SteamPunk Watch"*
Haruo Suekichi San
*Podzanr spekulativne naucne fantastike koji je dosao do izrazaja 80-tih i pocetkom 90-tih godina. Izraz oznacava dela smestena u vreme kada je snaga vodene pare bila voma zastupjljena i pokretala razne strojeve (Viktorijanska era , Engleska, 19-ti vek).
Ugradnjom retro-futurizma, funkcionalnih tehnoloskih izuma kao oni pronadjeni u radu H.G.Wells-a.
SUEKICHI sat
Radi se zaista o jedinstvenim primercima rucnih satova, sada vece cuvenog japanskog majstora satova: Haruo Suekichi sensei-a, koji zivi i radi u Tokiju. Izradom satova se bavi vec 12-15 god. Veoma produktivan i do sada je izradio hiljade satova, ili bolje reci tone tih unikatnih preciznih insrumenata. Sve te kreacije zaista pokazuju tacno vreme, licno ih sve pravi i veoma retko se desi da napravi dva ista. Jedino kad se zezne.

Njegov individualizam i pristup isijava kroz njegove satove, Uhvacen negde izmedju sadistickog uredjaja i steampunka.
Puno koze, bakra, nitni, drikera, siljatih delova, cilindara, ciferplaca, freaky krivina, neprakticnog dizajna, ma sve je tu( sto NEtreba).
Suekichi-jevi komadi su fantasticno bizarni i pokazuju savrseno vreme.
Cena je OD $1200 USD. U zavisnosti od modela.
Haruo Suekichi sensei u radnji
Suekichi san kaze: Sve je krenulo kada sam sreo coveka sa jednom rukom na buvljoj pijaci.
Poceo sam da radim u radnji decijih igracaka kao prodavac, preko puta je bila casovnicarska radnja, i casovnicar je ponekad dolazio kod nas za vreme radnog vremena i postali smo prijatelji. Pito sam ga da li hteo da me nauci da pravim satove i on je klimnuo glavom. U pocetku su to bili jednostavni modeli, mozda malo neobicnijeg dizajna i to je bilo to. Sve dok mi nije prisao covek sa jednom rukom i rekao: Samo sa jednom, ovom mojom levom rukom nisam u stanju da sam stavim sat na ruku , sta mozete da uradite? Wow, pomislio sam, on je u pravu....Da li bih mogao da napravim takav sat? I napravio sam.
Suekichi galerija:
Sat za coveka sa buvljaka