Satovi za svakog - Pomoć pri kupovini

Prvo mogu da primijetim da su satovi skorz razlicitog izgleda i da nemaju mnogo toga zajednockog, bar vizuelno. Mehanizam u Certini je dobro poznata ETA 251.264, odlican mehanizam jedan od najboljih. U FC se takodje nalazi kvarcni stoper oznake FC-292 meni je nepoznat, ali javice se vec neko ko zna vise o tome (Hadzija pomazi) ja sam ovako na brzinu nasao samo da ima 13 rubina. I meni kao i kolegi Baronu je ljepsa Certina, ali ne znam za koju priliku tebi treba sat, pa na osnovu toga odluci jer su modeli kako i na pocetku rekoh veoma razliciti. Jos bih samo dodao jedan moj predlog a to je ova Certina https://www.premiumwatches.com/certina-quarz-ds-2-c024.447.11.051.02.html?c=3740 nesto jeftinija od ove sto si naveo isti mehanizam samo jos metalna narukvica

MELE - dobro nam došao! Postavio si dva stilski sasvim drugačija sata. Meni se lično više dopada Certina - i kao brend i konkretan model. Posebno što u njemu kuca odlični Termokompenzovani kvarcni ETA mehanizam ali nećeš, generalno, pogrešiti ni sa FC-om (mada ne znam koji mehanizam je u ovom modelu).

EDIT: Vidim da sam postavio praktično isti post kao Darko, kucali smo istovremeno ;)

EDIT 2: Čini se da je FC-292 u stvari Ronda 5030D.
EDIT 3: Evo šta kažu na ruskom forumu na tu temu:
А у Frederique Constant это просто обозначения. FC-200 = Ronda 732, FC-220 = Ronda 1016, FC-235 = Ronda 1064, FC-245 = Ronda 1019, FC-265 = Ronda 706.B, FC-291 = Ronda 3520.D, FC-292 = Ronda 5030.D, FC-303 = Sellita SW200, FC-306 = Sellita SW300 и т.п.

Last edited:
Imaj u vidu da u globalu ovaj konkretno FC nikako nece izgledati dobro uz bilo sta sem elegantnog, ozbiljnog i cistog odevanja. Certina s druge strane moze uz sve. Lepa su mi oba, mada bih iz ove perspektive uzeo Certinu

Definitivno Certina. Kod FC-a je sve gola klasika i možeš ga nositi samo uz ono što napisa himmelstrider.
Vladas je objasnio za mehanizme.

Dosta ste mi pomogli :). Certina je i mene nekako vise privlacila zbog malo pristupačnijih cijena, takodje Certina je osnovana 1888 a FC 100 godina kasnije. ETA je ja mislim bolja od njiove preradjene Ronde.

Pozdrav momci eto mene ponovo.
Gledam na KP u zadnje vreme neka nevidjena navala od strane par ponudjaca Tissot prc 516 qvarc.Taj model sata u prodavnicama je, sad ne znam tacno, ali mislim da je negde oko 400e a ovi ga prodaju za 220e .Jel moguce da su to originali,nemali broj njih nudi taj prc 516 i v8 pa mi nesto sumnjivo ,reko ajd mozda neko od vas zna nesto na tu temu.

Dosta ste mi pomogli
RpS_smile.gif
. Certina je i mene nekako vise privlacila zbog malo pristupačnijih cijena, takodje Certina je osnovana 1888 a FC 100 godina kasnije. ETA je ja mislim bolja od njiove preradjene Ronde.
Nista oni nisu preradjivali na toj Rondi, tu nema da brines.:)

Meni se iskreno od ta dva takodje vise svidja Certina. Mislim da je raznovrsniji sat. Jedino sto bih ga uzeo na celiku, pa posle eventualno dokupio kozni kais.

MELE,
Niko ne prerađuje kvarc,ne kada je u pitanju tehnika(nešto malo Omega radila za sekundaru sa 1538). Jači brendovi imaju bolju dekoraciju i to je sve.
Lakovic,
Ako su polovni,sa računom- sve ok.

Prvi....ja ne bi nikako
Drugi.....ne znam sta ga pokrece a i nije to vise onaj vostok od pre
Treci...najbolja opcija po meni.....titanium, lagan za nosenje....ecodrive unutra...provereno dobar......
Ali ti dajes pare, ti ces ga nositi....e pa ti i izaberi!

Starbury, dobro došao na forum.
Dosta su različiti satovi. Ako si za mehanički sat onda je navedeni Vostok Europe sat odličan izbor. Ima Vostokov mehanizam, pouzdan, lak za servis, dugovečan. Meni se izuzetno dopada. Jedino bih uzeo ovu verziju zato što kućište nema PVD premaz pa će lepše izgledati sat posle višegodišnjeg nošenja Muški sat Vostok Europe-5601058 - Poklon Dućan
Ako si za kvarcne mehanizme onda bih prednost dao Citizenu (safir, titanium, renomiran proizvođač itd.) .

Ah pa CERTINA je jako fina,izuzetno primamljiva,vrlo lepo citljiva,za mene su oba sata fantasticna:D,ali ipak onaj gore DS 1 mislim da je zlata vredan,on od mene nije proban, al za nosenje deluje mi vrlo dobar:congrats:pozz!

Ipak onaj donji....u celiku je pa ako ga i cvrknes negde moze se ispolirati.....sa onim gore "zlatnim" to je ipak malo kompliciranije.......
A i uz sve se bolje "nosi".....
Ali oba su ok.....pa ti kupi koji se tebi vise svidja!

Dobra su oba. OK cena kod nas uporediva sa cenama u inostranstvu.
Osnovna razlika je u mehanizmu, tj .rezervi snage. DS 1 ima 38 sati rezerve (2824-2), Powermatic ima 80 sati. Kad u petak dođeš s posla i skineš ga sa ruke Powermatic bez problema radi i u ponedeljak. Powermatic je i nešto malo veći. Osnovna stvar je da li ti se dopadaju i kako ti stoje na ruci. Još nešto, ako uzimaš obavezno uzmi čeličnu narukvicu, to je kod ovih satova skoro džabe, mislim da nema razlike u ceni između kože i čelika, u naknadnoj kupovini to je jako skupo.

Back