Pozdrav Tar-ikste i dobrodošao na forum!
Ovaj Tissot pokreće hronografski mehanizam ETA C01.211, koji ima u sebi nešto plastike i ne baš puno rubina (15). Mišljenja oko njega su jako podeljena. Od odobravanja do negiranja. Oni koji ga odobravaju, kao argument nude, da je napravljen na bazi Lemania 5100, koja je isto tako bila obogaćena plastikom i imala 17 rubina i važi za odličan mehanizam.
Opet Tissot sa klasičnim ali uporedivim hronografskim mehanizmom Valjoux 7750 ili Valgranges A07.H21 (koji je u biti uvećani Valjoux 7750) i koji sadrži metalne delove, je za 600 € skuplji od gore pomenutog, što može dovesti do nekog zaključka.
https://www.tissotwatches.com/de-de/shop/tissot-couturier-automatic-chronograph-a05-3-2.html
https://www.tissotwatches.com/de-de/shop/tissot-prc-200-automatic-chronograph-34.html
Inače sat je dobro urađen, 20 ATM je odličan podatak.
Što se tiče online stranica, gde se može naći jefitniji sat - ovde treba biti oprezan, zbog garancije za proizvod.
Mogu ti reći, kako je sa tim ovde kod nas u Sloveniji.
Međunarodna garancija važi samo u slučajevima, kada je sat kupljen kot zvaničnih (autorizovanih) retailera. Ako kupim sat na Amazonu, Idealu i sličnim online velikim kompanijama - oni nisu ovlašteni retaileri i zato u slučaju kvara, uslovi garancije ne važe na domaćem servisu. Skoro sam siguran, da je tako i u HR.
Obično kod kupnje na Amazonu, u najboljem slučaju dobiješ pečat na međunarodnoj garanciji ali ti on ne znači ništa, kada sat odneseš na domaći servis. Možeš ga vratiti nazad prodavcu ali i to je dugotrajan i nervozan proces.
Zato je bolje dati koji euro više, pa si onda siguran.
Opcija je i da na Tissot stranici pogledaš, koji su mu retalieri i onda tamo proveri, da ii je dotični model negde jefitiniji ali i to je redak slučaj.
Uvek postoji i treća opcija - garancija na Tissot je 2 godine. Vrlo su male šanse, da se za 2 godine može nešto pokvariti, pa ako je u pitanju neka veća razlika u ceni...zašto, da ne.
Lijep pozdrav,
Posljednjih par dana gledam Tissot i Certinu te sam izbor suzio na ovaj model:
Ručni sat TISSOT T055.427.11.057.00
Zanima me vaše mišljenje o njemu, i ako ga budem uzimao vidio sam da ga ima jeftinije vani uzeti. Pa ako može vaš savjet da li ima neka pouzdana europska online stranica ili da idem preko krona.hr
Hvala