Poštovani članovi foruma,
zamolio bih za Vaše mišljenje.
Odlučio sam da mojoj supruzi kupim lepi sat za rodjendan. Izbor satova sam suzio na tri modela:
Certina DS-8
https://bomar.rs/certina-ds-8-c0332572208800
Tissot PR100
https://bomar.rs/tissot-pr100-t1019102206100
Citizen Elegant
https://bomar.rs/citizen-elegant-fc0014-54a
Prva dva su veoma slična, kako po izgledu tako i po funkcionalnosti. Treći je skuplji i nudi dodatne funkcije.
Unapred zahvalan za savete!
Ja bih glasao za Citizen - Eco drive sa perpetualnim kalendarom je miljama bolji od kvarcnih mehanizama iz Fashionline linije u druga 2, ali nisam siguran da ce joj se lako svideti. Jesi sigurno video uzivo sva tri sata? Posto ne samo sto su formom i funkcijama razliciti nego je od 32 do 39mm OGROMNA razlika. Zena koja nosi sat od 32mm nece staviti na ruku onaj od 39 i obrnuto (uglavnom).
Eco drive je odlican mehanizam koji je razvio Citizen i bazira se na solarnom napajanju koje pokrece kvarcni mehanizam, a cija se "rezerva snage" pohranjuje u specijalnoj bateriji. Zamena te baterije (koja traje znatno duze od obicne) je nesto skuplja, ali valjda cena odrzavanja dodje na isto. Perpetualni kalendar je sjajna komplikacija koja prati sve nepravilnosti u nasem kalendaru i automatski koriguje mesece sa 30/31 dan, cak racuna i prestupne godine. Dakle jednom namesti datum i 10 godina dok se ne istrosi baterija mirna je, samo dok sat ne drzi u mrklom mraku.
Nemaju dovoljno cirkona i nisu roze...
Veruj mi, znam i ja sam se tako zahebao, na kraju je najsrećnija bila sa Nekim David Klein modnim shit satom jer ima cirkone...
Nekako sam popravio situaciju sa roze Casio-m, ali ne vredi,
žene vole blink-blink, ovi satovi su top, ali njene prijateljice će reći da nema dovoljno cirkona(i na žalost to je njima bitno, šta drugi kažu kako to vide, ne kako njima sat leži), i bez obzira što spucaš 400-500 eur na sat, nema cirkone kao oni shit satići od 50eur.
Surovo, jeste, kupi joj sat roze sa cirkonima, i za ostatak sebe počasti za svoju dušu.
Uz duzno postovanje prema ukusu tvoje supruge ovo je jedna od najskandaloznijih generalizacija i rodnih predrasuda koje sam cuo. "Zene vole blink blink"?! :blink: To je gore nego da si neku zenu na forumu savetovao da niposto ne kupuje sat ako nema rotirajuci bezel, jer eto
muskarci vole da ga vrte u ruci. Ili da zene sude lepotu prema kolicini komplimenata koje dobiju od drugarica?
Naravno da ima mnogih koje ce se opredeliti za jeftini modni sat, jer im izgleda lepse i ne interesuje ih sta je unutra, a po meni jedna od kapitalnih greski ozbiljnih proizvodaca satova je to sto im se j*be za zenske modele i prave ih tako genericki da razumem damu kojoj je sat prevashodno asesoar zasto se opredelila za David Klein.
Btw. moja supruga prezire roze boju, a kada gledamo satove ozbiljno moram da je ubedjujem da nekoliko smernih cirkona nisu losi, jer su lepo uklopljeni u odredjeni dizajn, ali ne bih se nikada usudio da po njenom ukusu merim vecinu zenske populacije, pa cak ni manjinu-valjda svi imamo pravo da budemo razliciti...
I moram da primetim jednu konzistentnost-najvise upita za zenske satove iskace u ovoj temi koja gravitira pristupacnim modelima. Mozda bi gospoda mogla da se malo otvore pa caste svoje drage dame necim luksuznijim, ekscentricnijim, smernijim, pa ce i one manje da gledaju blink blink...