Satovi za svakog - Pomoć pri kupovini

A šta mislite o kupovini Vostok Europe sata u tom cenovnom rangu?
Da li biste kupili to, ili se držali "proverenih" Seika ili Orient-a?

Poslato sa JNY-LX1 pomoću Tapatoka

U tom cenovnom rangu bi se definitivno drzao Seika, bilo da je Prospex ili Presage.

A šta mislite o kupovini Vostok Europe sata u tom cenovnom rangu?
Da li biste kupili to, ili se držali "proverenih" Seika ili Orient-a?

Šta reći o satu koji se reklamira kao Ruski , proizvodi u Litvaniji koristi Japanske mehanizme (čitaj kineske) Švajcarski sistem luminacije..... a cena... prava sitnica....

A gde je Roamer u toj priči, vredi li razmišljati o njemu?

Ja skoro pazario Saturn II sa ETA mehanizmom https://bomar.rs/roamer-saturn-ii-960637-41-53-09
ali ostao samo s kožnim kaišem. Rasprodaju stare zalihe :)
Searock takođe za preporuku https://bomar.rs/roamer-searock-210633-41-75-20
ili Mercury II takođe sa ETA https://bomar.rs/roamer-mercury-ii-963637-41-15-90

Svakako pogledaj Hamilton, Tissot ili Certinu ali mislim da za te pare, teško da se nađe nešto bolje od Roamera.

Meni je zapao za oko Orient Kamasu Mako III pa glas i za njega svakako a cena, upola
https://www.kupujemprodajem.com/nak...19b-novo/oglas/128366319?filter_id=1456700113

Ja skoro pazario Saturn II sa ETA mehanizmom https://bomar.rs/roamer-saturn-ii-960637-41-53-09
ali ostao samo s kožnim kaišem. Rasprodaju stare zalihe :)
Searock takođe za preporuku https://bomar.rs/roamer-searock-210633-41-75-20
ili Mercury II takođe sa ETA https://bomar.rs/roamer-mercury-ii-963637-41-15-90

Svakako pogledaj Hamilton, Tissot ili Certinu ali mislim da za te pare, teško da se nađe nešto bolje od Roamera.

Meni je zapao za oko Orient Kamasu Mako III pa glas i za njega svakako a cena, upola
https://www.kupujemprodajem.com/nak...19b-novo/oglas/128366319?filter_id=1456700113
Iskreno, nekako sam najbliži Roamer-u sada.

Bio sam se baš zagrejao za Tissot, dok nisam pročitao ono za mehanizam, posle sam razmišljao o Seiku, Orient-u, ali nekako mi se čini sada da ću pazariti Roamer.

Hvala svima na pomoći

Ja sam misljenja da je razvoj radio controlled satova i uopste takvih sistema bio neophodan. Svet je savladan, potreba za sinhronizacijom zbog transporta, putovanja, trgovine, vojne svrhe, dovele su do toga da je odredjena grupa ljudi u svojoj bransi morala imati sinhronizovane satove. Da li su morali biti tacni, realno i nisu, ali da daju identicno vreme e to su svakako morali. Tu nije bio pokusaj gusenja mehanickih satova, samo osnovna potreba u napretku poslovanja u bilo kom smislu.
Kao i prema horologiji, identicna ljubav je i prema klasicnim automobilima. Nema kompjutera, silne elektronike i senzora, samo cista mehanika i miris benzina. I svako se moze diviti izgledu automobila, kako je ofarban, boja sedista i enterijera, al ono sto je ispod haube e to je cista draz. Dok osnovni korisni automobila danas brinu o tome da imaju navigaciju u automobilu i da mogu preko bluetooth da povezu telefon i slusaju muziku, ili da ce ih prevesti od tacke A do tacke B.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Samo da te stavim u perspektivu...

Ako te već pali miris benzina i analogni automobili mijenjamo se?

Ja tebi Punto 55 iz 98, ti meni štogod voziš kad si doma. Ključ za ključ. Pa uživaj.

Imam doma i Arettu u NOS stanju, može zamjena za Garmin koji nosiš? 1:1 pa navijaj brate do mile volje.

Nosite što vam se sviđa ali nemojte... Nikada... Pominjati ljepote mehaničkog sata ili starog automobila dok ga ne odvezete na servis.

Ove romantične gluposti mogu samo pročitati i umrti od smijeha. Jer ih piše netko tko nikada nije imao kantu od auta ili stari sat. Lp

Krseve sam i ja vozio a Punto nije auto.
Al znas na sta mislim kad spominjem kvalitetne stare benzince

Sent from my SM-A605FN using Tapatalk

Ako imas ovako nesto u vrhunskom stanju mozemo da se trampimo
b303ee286da8d00c508ce1ace10433b5.jpg

90ee7301b683b3fbfdfa37c754b5a620.jpg

db9aee71da774d149c0dc9cd0285bba0.jpg

2723006da492d8ce39d7e5a0953fb90a.jpg

Krseve sam i ja vozio a Punto nije auto.
Al znas na sta mislim kad spominjem kvalitetne stare benzince

Sent from my SM-A605FN using Tapatalk
A jok. Saksija je.

Ne bi vozio ni jedan od ovih gore. Znaš zašto?

Jer si previše ovisan o 422 senzora, klima uređaju i statusu koji ti daje novi auto. Budimo realni druže.

Inače ti mogu nabaviti bez problema split window Bubu kad već tražiš. Frend ima 17 komada doma,uz ostalo. Ali... Ima 34 KS, nema ventilacije, bučna je i u nju stanu dvije odrasle osobe i omanja putna torba. I svakih 200 kilometara ćeš je šarafit.

Last edited:
Drustvo,

Molim za malu pomoc -

Dvoumim se izmedju dva modela pa bih voleo da dobijem i vase misljenje. U pitanju su dva sata iz slicnog cenovnog ranga ali sa nesto drugacijim mehanizmima.

Interesuje me da li se servisiraju ili se mora menjati ceo mehanizam kao kod obicnog Powermatic-a 80.111. Ispravite me ako sam se pogresno izrazio

Prvi model koji gledam je Certina DS PH200M sa ETA c07.611 a drugi je Tissot Seastar 1000 sa ETA c07.811.

e1f520d5fd95becb6c18182c80104e97.jpg

ba1bf9ceeb7a2038520cd5bafd6e34ae.jpg

Ako imate jos neki predlog za taj cenovni rang slobodno predlozite

Unapred zahvalan !

Pusti mail Bomar-u. Ili ih pozovi.

Ja više ne znam kako sam ih kontaktirao pre jedno 2 godine ali ono što su mi rekli je da je cena servisa oko 10K dinara za Certinin Powermatic 80

Da li se nešto promenilo - ne znam :)

Sent from my RMX2155 using Tapatalk

Postoje 3 stepena Powermatic mehanizama. Najlakše ih je zapamtiti po tri zadnja broja, jer oni odražavaju različit stepen kvalitete i kako se penje stepen kvalitete, tako se penju i zadnja tri broja.
Prva tri broja su jednaka:C07.
Onda se nastavlja u tri različite varijante:
C07.111 - anker iz polimera (plastike). Nepopravljiv i fabrički podešen. Zamenjuje se kompletno novim ankerom. Mogu se naći samo kod Tissota i Certine. 23 rubina.
C07.611 - klasičan metalni anker. Mogućnost regulacije. Popravljiv. Klasično servisiranje. 25 rubina. Hamilton, Mido, Rado, poneki Tissot i Certina.
C07.811 - Metalni anker sa silicijum spiralom. Mogućnost regulacije. Popravljiv. Klasično servisiranje. 25 rubina. Uporediv sa Top Grade ETA 2824-2 ili je klasičan COSC hronometar kalibar, koji dolazi sa odgovarajućim certifikatom preciznosti i obično je navedn na satu kao Chronometer.

Što se tiče samog mehanizma, između ova dva sata Tissot predstavlja bolji izbor. To je faktor, gde je Swatch grupa vodeća na tržištu, jer je u entry level uvela mehanizam sa silicujumovom spiralom. U tom razredu, takva ponuda ne postoji u čitavoj industriji.

Postoje 3 stepena Powermatic mehanizama. Najlakše ih je zapamtiti po tri zadnja broja, jer oni odražavaju različit stepen kvalitete i kako se penje stepen kvalitete, tako se penju i zadnja tri broja.
Prva tri broja su jednaka:C07.
Onda se nastavlja u tri različite varijante:
C07.111 - anker iz polimera (plastike). Nepopravljiv i fabrički podešen. Zamenjuje se kompletno novim ankerom. Mogu se naći samo kod Tissota i Certine. 23 rubina.
C07.611 - klasičan metalni anker. Mogućnost regulacije. Popravljiv. Klasično servisiranje. 25 rubina. Hamilton, Mido, Rado, poneki Tissot i Certina.
C07.811 - Metalni anker sa silicijum spiralom. Mogućnost regulacije. Popravljiv. Klasično servisiranje. 25 rubina. Uporediv sa Top Grade ETA 2824-2 ili je klasičan COSC hronometar kalibar, koji dolazi sa odgovarajućim certifikatom preciznosti i obično je navedn na satu kao Chronometer.

Što se tiče samog mehanizma, između ova dva sata Tissot predstavlja bolji izbor. To je faktor, gde je Swatch grupa vodeća na tržištu, jer je u entry level uvela mehanizam sa silicujumovom spiralom. U tom razredu, takva ponuda ne postoji u čitavoj industriji.

Detaljno kao i uvek, zahvaljujem!

S obzirom da je jako tesko nabaviti Tissot pomenuti trenutno da li je pametno uzeti pomenutu Certinu?

Prihvatam i druge predloge u tom rangu

Meni se Certina više i sviđa, unutra metalni anker, ovaj meš mi je super, nećeš pogriješiti.

Послато са SM-G960F помоћу Тапатока

Back