Satovi za svakog - Pomoć pri kupovini

Pa zar nisu poceli 4R36 u petice?

Vlajo nemam problem sa 5, samo su mi sve bas na donjoj granici precnika. Moram da odem do Sensea da vidim kako mi to atoji na ruci. A lep je bas ovaj Roamer Classic Line

Dopadaju mi sr kazaljke. E da, izbegao bih rimske brojeve, ne vidim takav sat na sebi, previse.

Ja sam uzeo ovaj model Superior i mogu reći da sam zadovoljan :) Mislim da ti sad ne tražiš baš to, ali mi se Roamer čini kao poštena firma.

Ja sam HC kupio tamo, i tax-free naravno :)

Podrazumeva se da ću to da gledam:), ima li neka radnja za preporuku?

Nego, viđao sam po forumu, neke silne Nemce po 300tinak evra (Junkers, Messershmit, Laco, Aristo...), gledao bih i Steinhart, samo cini mi se da on prodaje jedino preko neta. Kakvo je misljenje o njima?

Nisam znao da Orienta ima i kod nas.

piksi....kolega arch_m ti je u Becu....a kako sam se dosta kuckao preko pp, znam da cesto lunja po trgovinama i izlozima satova.....
posalji mu pp pa vidi s njim.....makar nekakav info koji dobro dodje.

Piksi, druze, poslao sam ti PP.

Eh, da, da ne zaboravim, sto se njemackih satova tice, sad mi na pamet pada nekoliko prodavnica u kojima sam vidjao Junkers, Zeppelin, Junghans isl., pa ako te i ovi satovi zanimaju mogu da te uputim na par mjesta.

Medjutim, tu moras da znas da, osim Junghansa, ovi ostali brendovi koji se tu i tamo daju naci u radnjama, ukoliko se vec ne radi o onom "rusko-njemackom" aranzmanu, svasta stavljaju u svoje satove, pa treba dobro pripaziti sta se kupuje, jer se i cijena dramaticno stroposta cim ga stavis na ruku i izadjes iz radnje.

arch_m, verovatno i sam znaš - imaš u Rotenturmstraße, na uglu sa Fleischmarkt-om (na potezu između Schwedenplatz-a i Stephansplatz-a) prodavnicu sa Junghans-om, Junkers-om itd...

Vladas, ta je radnja dobra, ali hoće da bude malko skuplja. Znam da sam neke Junkerse viđao dok sam stanovao tamo u mom kraju u 5. Bezirku u jednoj radnji Junkerse jeftinije nego kod njih. Sad ne mogu da se setim naziva ulice, neki Rumpelstilskingasse 😊

Mora da je neki stameni brkajlija:)
Ja sam nedavno pobrkao Jug Bogdanovu i Brace Jugovic (ne ide mi taj jug nikako), zapucao od Trga Republike a sajdzije nigde, umalo nisam zavrsio u zooloskom vrtu.

arch_m, verovatno i sam znaš - imaš u Rotenturmstraße, na uglu sa Fleischmarkt-om (na potezu između Schwedenplatz-a i Stephansplatz-a) prodavnicu sa Junghans-om, Junkers-om itd...

E, da, Vladas, upravo sam mislio na tu radnju, nize Zanoni slasticarne, prema Schwedenplatz-u. To je bila i jedina radnja u kojoj je donedavno bio izlozen i onaj jubilarni model, "100 Jahre Zeppelin", sa Poljotom 3133, dok su se u ostalim prodavnicama, u kojima sam nailazio na ove satove, vrtili noviji modeli... kvarcni uglavnom.

Sto se te radnje tice, mislim da je imala i zavidnu ponudu Seiko satova, ali kako ja nikad ne obratim paznju na Japance - sram da me bude!:) - mozda i grijesim.

Last edited:
Jeste, arch_m, imaju i Seiko a bogami i Fortis (a čini mi se i Eternu?).
Mada se ja obavezno, pre nego što krenem u obilazak radnji, častim baš u pomenutom Zanoni & Zanoni-ju ;), sladoled im je baš po mom ukusu.

Back