Satovi za svakog - Pomoć pri kupovini

Kopija je kopija, kakva god da je i ne treba je ni uzimati u razmatranje!

Za pare koliko kosta replika, moze se uzeti i neki pristojan sat, a da je originalan.

Na forumu je rasprava o replikama zabranjena, tako da mozes slobodno da nam predstavis svoju kolekciju, a kopiju zaboravi.

Dobro dosao na forum.

Hvala na brzom odgovoru!
Znam da naravno postoje pristojni satovi u toj ceni... ali ja jednostavno zelim jedan hublot u kolekciji, znam da je mozda nerealno i meni cenovno nepristupacno, ali opet... :)
Da li neko zna moze li se u Srbiji pazariti provereno originalan polovan Hublot? Ako nema kod nas, gde je najblize naci i koje mogu biti cene?

"... volim i ja janjetinu, al' nema..." :D

Salim se... :)

Pazi, za razliku od mnogih, a tu ukljucujem i sebe samog, koji, isto kao i ti, sanjaju o satu koji si, barem trenutno, ne mogu priustiti - ti si u nesto tezoj situaciji.

Naime, da si zaljubljenik Omege, ili npr. Schaffhausena, dok cekas da te ogrije sunce i pogodi neka nova Aqua Terra ili Portugizer, imao bi pred sobom more vintage modela, prelijepih serija, osamdesetdevetki, Geneve, De Ville i mnogih drugih, koje bi sigurno pomogle da ljubav ne prestane, a uz to bi, za znatno manje para - mada ne jeftino - mogao reci da si ponosni vlasnik nekog od ovih, PRIJE SVEGA originalnih satova.

S Hublot-om ce ici teze... To je za horoloske pojmove jako mlad brend, koji je nas ovdje, pogotovo u toj svojoj "vintage" kategoriji, ako se dvije-tri decenije stari modeli uopste mogu tako i nazvati, slobodno mogu reci - zaobisao.
Tako da ces ta ce se ta potraga za polovnim Hoblot satovima kod nas svesti na par komada, te ces morati traziti negdje drugo.
Drugo, u tih svega dvije-tri decenije Hublot ne lici sam na sebe, pa te one njihove standardne serije iz devedesetih ili s pocetka novog vijeka sigurno nece oboriti s nogu. Ja znam da ni za jedan od tih modela ne bih dao ni par stotina, a o par hiljada, koliko ih nekada cijene, da i ne govorim.
Postoji mnostvo, mnostvo ljepsih satova, a uz to daleko povoljnijih.

E sad, ti kad kazes da volis Hublot, vjerovatno mislis na ova njihova "sci-fi" cuda s kojim u zadnje vrijeme izlaze na trziste, jer je ustvari to ono po cemu je Hublot danas prepoznatljiv, dok u ranijim serijama, izvini, ali ne vidim neku posebnost.
Te nove serije, dakle, spadaju u nesto sto, gledajuci cijenu, vecina nas moze samo da sanja, a previse je sve to novo da bi se na ovako siromasnom trzistu poput naseg vec vrtili i polovnjaci.

Malo jos pretresi nas forum, i vjeruj mi - nesto ce ti se vec svidjeti! :)

I sto ti je Rus vec napisao - bjezi od replika/dupljaka kako znas i umijes! S njima se najlakse ispadne smijesan.

I da ne zaboravim - dobro nam dosao!

P.S. @Mario, sta vas je novosadjana, k'o skakavaca. :flapper: Sve ste ostale presisali.

Last edited:
arch_m kaze:" P.S. @Mario, sta vas je novosadjana, k'o skakavaca. :flapper: Sve ste ostale presisali."

Jeste, u pravu si....evo i gazda Vladan razmislja da promeni sediste SS u NS!
:flapper::flapper:

Drugari, imam jednu veliku moralnu dilemu (da ne kažem glavolomku :banghead:)

Naime, Panerai satovi me oduševljavaju već dugo, a u nedostatku nekoliko hiljada eura, a velikom nestrpljenju, razmišljao sam o tome da prvom prilikom sebi pazarim Parnis Marina Militare. E sada, dilema je jasna. Iako nije replika, pomenuti Parnis nije baš ni originalan sat inspirisan Paneraijem. Šta biste vi rekli na to? I da li biste imali neku vintage preporuku koja bi zaobišla ovu dilemu?

Imao i ja jedan. Doduse ne parnis vec getat al mislim da je sve to isto. Bez natpisa na brojcaniku. Oko 100$ sve placeno. Rezerva snage mislim da je bila oko 60 sati. Moj savet - uzmi :). Ako ti se i ne svidi mislim da ces ga lako prodati.

casi Oceanus

Pozdrav svima!! Veliki sam ljubitelj satova i hteo bih uzeti
neki dobar casio, Festina ili Fossil da ne bude previse skup
Tragajuci za odgovarajucim modelo naleteo sam na Casio Oceanus OCW-T1000.,
koji mi se svideo ali.me malo cena zacudila jer je oko 80€.
interesuje me kako su se pokazali ti modeli,
da li.je ova cena relana( mislio sam da su skuplji)?

Re: casi Oceanus

^ 80$ nije realna cena za taj sat. Ne znam gde si to video, ali tu nesto ne stima.

Deluje mi kao original, taj treci, ali neka ti to kaze neko ko se bolje razume. Inace je od tri ponudjena modela najbolji onaj koji ti se najvise svidja

Konkretno, cena je korektna, mozda cak i nesto niza. Druga stvar je, apsolutno niko odavde nece da ti garantuje da je original, posto se to sa slike jednostavno ne moze sigurno utvrditi. Mislim da je u redu, ali ipak kupujes macku u dzaku na nevidjeno. Mozes da se cujes sa prodavcem i dogovoris da ti sat posalje, i da ti da recimo 5 dana radne garancije, u slucaju da nije original, a za to vreme ga ti lepo kod casovnicara proveris. Ako je original ne bi trebalo da se ljuti, ali mozda i kaze "cuj idiota, on da proverava, nacice se neko drugi". Ti sad vidi, izmeri...

Back