SCUBA ronjenje...

Hm, malo sam googlao i nađoh da lijep broj imena koji koristi mehanizam od Seiko ronilačkog komp(Dive Rite,Tusa,Cressi,Xtander,Apeks,ScubaPro,Zeangle...),čak se i Suunto spominje kao korisnik mehanizma od Seika(nije potvrđeno)!

U pravu si- sve se plaća i ono što valja garant nije jeftino.

U jbte...nisam imao pojma za tu priču! Kako si došao do tih podataka tj šta si tačno guglao...pitam zato što mi nije jasno o kakvim mehanizmima se radi...pošto su ronilački kompjuteri, koliko ja znam, sama elektronika - senzori - algoritmi...ne znam na šta misle kada kažu mehanizmi. Aj mi molim te pošalji neki link da pročitam ako ti je na pameti još uvek. :)

E hvala druže...ima 5 strana topic pa ću polako da čitam. :)

Moja greška...ima ukupno 5 odgovora...sad sam iščitao...zanimljiva tema skroz...bilo bi lepo da se neko pozabavi detaljnije. Ja ću svakako kopati po netu da vidim šta ću naći...sad si me zainteresovao. Hvala još jednom. :)

Last edited by a moderator:
Ti se pozabavi detaljima- to je tvoj hobi. 😁 A kada nešto iščeprkaš,napiši šta si našao- sve nove informacije će nekom zatrebati.
Ovako,mene ne čudi što uzimaju od Seika modul jer je Epson ogromna firma koja pravi sve i svašta,a mnogo je lakše kupiti gotovo nego razvijati svoje i trošiti gomilu para na taj razvoj da bi to prodao malom broju ljudi.

Pa jeste...slažem se. Sad sam saznao i da Epson i Seiko imaju neke veze...hahaha...imam još štošta da učim izgleda. :)

A evo i od mene nešto...mnogo je dobar dokumentarac:

Back