Seiko 5 Mens Automatic 100m Sports Watch New SNZG15K1 SNZG15

Gde ja i Rus možemo da nabavimo kožnu narukvicu sa metalnim kopčanjem ?
:)
Kupi je u Sense-u sa metalnom narukvicom.
Kod Puga kasnije kupi neku lep,kvalitetan kozni kais.To je divan sat koji 10 x vise daje nego sto kosta,tako da zasluzuje sjajan kozni kais. :)
Inace,ta 5-ca ima i vise nego dobru luminaciju.

Kad sam počeo da ga nosim bio je ma +18 s. dnevno, a sada, kao što sam već rekao, na +12 s. Treba mu vremena da se razradi, bukvalno rečeno. Može se štelovati, kao i svaki automatic, ali je potrebno otvoriti sat, a onda gubiš garanciju. Ipak je to autamatski mehanizam niže klase i ne može se od njega očekivati da bude u sekund precizan. Evo u ovoj temi sam ja opisao moje, za sada, kratko iskustvo sa 7S36.
http://www.svetsatova.com/forum/f74/seiko-snzf17j1-7638.html

pugo je naš član i vrstan majstor za izradu kožnih kaiševa.

Jedini problem je što je čovek prezauzet.
Ipak,možeš da ga kontaktiraš preko P.P. i raspitaš se.

Last edited:
Čuo sam se sa članom pugo. Ima stvarno dobre kaiševa ali meni se na žalost ne isplati da na sat od 50-60€ stavim kaiš od min. 30€.

Mada onaj magnum bi mnogo dobro stajao na Amphibi ju. :)

A,ne isplati se onda...Ali ako recimo (od ovih jeftinijih) uzimas Seiko 5 SNZG13 onda mozes da stavis.Ionako je taj sat prelep a jos sa nekim njegovim kaisem ce izgledati brutalno mocno u pravom smislu te reci.

Veliki pozdrav svima na forumu,

Inace sam veliki ljubitelj satova i skoro sam kupio Tissost t-race i Seiko 5 gore pomenuti i moram da napomenem da sam se odlucio na kupovinu sata iskljucivo na osnovu komentara na ovom forumu.
Imam par pitanja u vezi sata, naime sat nosim skoro svaki dan i primetio sam da optrilike posle 12 sati mirovanja stane, doduse moj rad na poslu zahteva dosta sedenja, pa me zanima da li je to normalno stanje za ovakav sat?
I da li je dobro da ga stavim na winder, sobzirom da sam negde procitao da se tako haba mehanizam samog sata.
I samo jos jedna opaska, iako je Tissot dosta skuplji, Seiko automatik ima neku posbnu draz i dusu, tesko je to opisati :)

Unapred hvala na odgovorima

Željko
Naravno da zavisi i od toga koliko si aktivan dok nosiš sat ali ,otprilike, bi jedno 8-9 sati nošenja bilo dovoljno da te ujutru dočeka sat koji radi..

Slobodno možeš koristiti navijač za sat.

Vladane hvala ti jos jednom na brzom odgovoru i izdvojenom vremenu,
imam jos samo jedno glupo pitanje i to je to.
Nemam nista protiv da doteram dan i datum, ali da li cesto "doteravanje" datuma i vremena moze naskoditi mehanizmu"?

Back