Seiko 6R15 Vs Eta 2892-A2

Da, mislim da smo o tome pričali na forumu, pominjan je i Tajmeks.
Inače većina stvari ovde napisanih već postoji na forumu. Glavni problem ove teme je u samom naslovu, s poštovanjem gdin Branko pita za izbor sata naslovljavajući pitanje vezano za mehanizme. Ne mislim da je tu bilo zle namere ali same dileme, nejasan fokus pitanja dovelo je do mnogih lutanja i ostavljanja prostora za široko tumačenje....kada bi čovek kupovao samo mehanizam, naslov i dilema bi bila jasna, te bi i kriterijume bilo lakše egzaktno utvrditi, ali u pitanju je kupovina sata, što autor sam navodi, što dovodi do širenja teme, plus relativno nejasan odnos prema cenovnim razlikama (što je generalno uvek važna referenca). Na kraju dobiješ situaciju, kao da je "bačena koska"....

jagos,
Nije Shibumi napisao da je sat nastao u Americi nego da je tamo počela industrijalizacija proizvodnje satova,tj
proizvodnja "na traci",dok je u to vrijeme u Evropi još rađeno ručno.
gresis.prva fabrika satova je podignuta u evropi 1775 i postoji i danas.to vise nije bila mala manufakturna proizvodnja.proverite malo zeneva jako poznata firma.u americi nista nije pocelo cak i u tom periodu koji pominje shubmi kad su stancovali na veliko su znali da kupuju mehanizme iz evrope.kazem opet moze svako da gleda na stvari kako hoce ali da je bilo sta u vezi sata krenulo iz amerike ne bi se slozio.zao mi je sto mi nisu ovde dobri americki katalozi koje odavno imam pa bi i sliko ponesto iz njih i postavio.slike tih mehanizama tacne cene koje su postignute na aukcijama itd.ne sporim da je swatch napravio solidan sat od hamiltona ali hamilton bas nista nije poceo.

Nekako mi najteže pada sto im je i dalje ostala ta želja da grabe grumen zlata i parce zelenije trave naravno tudje.i tad i dan danas to rade al ničija nije gorela do zore.

Last edited by a moderator:
Ok,ne tvrdim ništa. Mene istorija časovničarsva ne interesuje puno.
Ja sam samo "preveo" Shibumijev post- on to prilično zapetlja.

Pa ja bi coveku preporučio da kupi sta mu se svidja nema tu greške.

Ovo je prvo i osnovno i najvažnije.

Nego,Milane, imaš li ti problema sa krunicom kod DSSD? Juče čitam na WUS-u da se par vlasnika žali na izvlačenje,odvrtatanje krunice. Fakat da nije ništa specijalno.tj nije da ne mogu raditi s njom,nego kao da ne iskoči kada se odšarafi.

Back