Re: Seiko Astron
Nisam bio u mogucnosti da proteklih dana pratim Forum, pa mi ne preostaje drugo nego da sa zaljenjem konstatujem da je opet doslo do "pregrevanja"...
Sa jos vecim zaljenjem mogu da konstatujem da je na Hadzi Dalibora pokrenuta prava hajka, stvarno ne znam cime izazvana?!
Covek je vrlo objektivno -
kao sto uvek i radi - prokomentarisao sat koji je
krstin predstavio, a usledili su komentari tipa:
Ti bi hadzi dalibore,kao moderator trebao da nam pruzis vise informacija u temama koje pratis,a ne odmah da udaras kontru. Krstin se potrudio da nam da informaciju,a ti odmah na noz.Mogao si bar da mu pohvalis trud koji ulaze na forumu.
Mada ne bi bilo lose da se ugledas na njega i svoje znanje o satovima podelis u konstruktivnijem kontekstu.
A sada iskoristi svoje moderatorsko pravo,pa ako hoces izvoli i banuj me zbog ovog posta.
djole i ja imam utisak da hadzi svraca na forum samo da bi kontriro.vec dugo nisam primetio nista konstruktivno od njega.kao moderator morao bi da promeni svoj stav i pristup forumu.
Mnogi to misle,ali samo retki kazu.
Puno je ljudi na forumu koji daju ogroman doprinos,ali ne dobijaju pohvale od strane moderatorskog tima.Necu nikoga da imenujem,da ne bih nekog izostavio,ali svi znamo ko su ti ljudi,koji daju nesebican doprinos i svoje vreme i trud ulazu u forum i dele informacije sa svima.Mi mozemo samo da dajemo rep poene i pohvalimo javno njihov rad.
Dakle, sta je to Daliborov greh,
kome je on to, i kako, "udarao kontru"?!
Koga, kada i kako "docekao na noz"?!?!
Sto se usudio da kaze da je rec o obicnom kvarcnom satu? Je li pritom nekoga vredjao, uvredio!? Nekome nesto ruzno rekao? Rekao neku neistinu? Rekao nesto na neprimeren i nepristojan nacin? Valjda cete se sloziti da nije.
Ovo mi lici na hajku protiv iggy tea pre par meseci, kad je covek rekao da ne veruje majstorima i da ne voli da kupuje nove satove!?
Drugo, jedan lajtmotiv koji se vec duze vreme provlaci kroz poruke i teme jeste da moderatori treba da rade ovo ili ono. Moderatori nisu tu ni da pisu edukativne tekstove, ni da daju pohvale (sto, svakako, mogu, a i rade!), ni da budu sudije, ni da budu dezurni panduri (mada, silom prilika, to cesto moraju da rade). Duznost moderatora je da uredjuju teme i forum, usmeravaju diskusiju, proveravaju da li su ispostovana pravila foruma kada su u pitanju sadrzaji postova, okacene slike itd., itd., intervenisu kada diskusija malo zastrani ili izmakne kontroli i sl. Neka me gazda Vlada ispravi ako sam nesto pogresno shvatio i interpretirao.
Svi imaju pravo, a ja bih rekao i obavezu, ukoliko nisu tu samo da parazitiraju forumom - a ne samo moderatori - da svoje znanje dele sa drugima, da pisu konstruktivne tekstove, da pokrecu teme, da daju savete, prenose informacije do kojih su dosli, i da "hvale druge clanove", kada misle da neko pohvalu zasluzuje.
Djordje, posto si ti to rekao, molim te da pojasnis koji su to ljudi koji daju doprinos forumu, a ne dobijaju pohvale od strane moderatorskog tima?! I sta to, konkretno, zameras, tj. sta mislis - sta je to sto moderatorski tim moze i treba da ucini za njih, a to ne cini? Osim pohvale i reputacionih poena - nista drugo ne moze, a to je isto ono sto moze da uradi i svaki registrovani clan foruma. Sta ti jos ocekujes od moderatorskog tima?
Treca stvar - iako vrlo nerado, i iako znam da ce verovatno biti svakojakih reakcija, ali moracu da se osvrnem i na to - kada je Dado pomenuo da autor teksta o pomenutom satu pise za honorar, to je znacilo, ako sam ja dobro shvatio: ako dobija platu za to sto radi, onda nema potrebe da ga posebno hvalim, jer mu je to, na neki nacin, posao, a plata mu je dovoljna "pohvala". Mnogi clanovi su dali, i daju,
ogroman doprinos forumu
besplatno, i oni zasluzuju svaku pohvalu, uvek i zbog svakog korisnog posta! To ne znaci da ne treba ceniti doprinos koji "honorarci" daju Forumu, ali ih ja sam (da podvucem da govorim u svoje ime) nikada necu izjednaciti sa onima koji isto to rade iskljucivo iz ljubavi i zelje da svoje znanje podele sa drugim ljubiteljima. Nadam se da mi ovu iskrenost niko nece uzeti za zlo.
Na kraju, potpuno razumem Dadov revolt zbog toga sto mu se govori sta treba da radi i kako treba da pise i misli, tim pre sto nikoga nije vredjao, prozivao itd., sto nikako ne znaci da opravdavam i njegov poslednji odgovor. Iako je jasno da je to receno u afektu, nikako ne prilici ovom Forumu.
Iako se u citiranim postovima provlaci kako Dalibor ne daje doprinos forumu, svi mi koji smo malo duze ovde vrlo dobro znamo koliki je doprinos on davao dok je imao vremena da se vise posveti Forumu, a o ogromnom znanju koje ima, i koje je svaki put delio sa svima nama, nije, nadam se, potrebno posebno govoriti.
Ako mene pitate,
poverenje je ona "nevidljiva nit" medju ljudima koja cini da svet, i pored svih ociglednih krivih drina, ipak nekako funkcionise. Raditi i graditi na poverenju znaci preci preko tudjih nesavrsenosti i trenutaka kada neko nije "sav svoj", bas zbog toga sto znamo koliko vredi. I zato potpisujem svaku rec koju je
luger napisao.