Seiko Bell-Matic satovi

Re: Seiko Bell-Matic sat

Lepa boja cifera. Ja bih mu stavio što svetliju braon kožu sa belim štepom.

NESA cestitke stvarno lep belmatik a za glavu pripazi ja mislim da bi mu dobro stajao
i metalni kais da si blize dao bi ti jedan

View attachment 10083
Zvrrrrrrrrr! Zvrrrrr! Upravo udomljeni seiko bellmatic.

Ima li neko predlog kakav kaiš da mu stavim? Molim vas da imate u vidu kaiševe koje se mogu naći u običnoj prodaji, osim ukoliko ne želite da vašem kolegi sa foruma, tj. mojoj malenkosti, glava bude otfikarena sekirom zbog utrošenih sredstava :D

Iako nije potpuno originalan Bell, moram priznati da je lijepa kombinacija!
Crni remen je uvijek dobar, mozda bi i tamniji smedji bio dobar.

tja,to sam i ja pitao al neće da kažu.šala.čestitke za seiko,i ja bih probao sa nekom metalnom ili boja kao što je d1d predložio

Hvala, narode. Mislim da ću sutra u pohod na narukvicu, pa da vidimo.

Uzgred, šta znači da nije potpuno originalan? Da li mu je nešto menjano ili...? Ima one standardne oznake, mada ih na internetu nisam nešto mnogo našao, a deluju istovetno.

Što se tiče izvora, u pitanju je jedan prodavac sa voćnog sajta koga poznajem. Sat koji sam kupio je tek dobio i nije se pojavljivao na oglasima. Inače, koliko sam uspeo da naučim, svaki prodavac, bez obzira gde se pojavljuje, tj. na oglasnim sajtovima ili na pijacama rado hoće da nastavi saradnju i uvek zove pre nego što sat stavi na prodaju ako mu kažete koji model ili vrstu sata hoćete. Ako nekome treba više info, može na PP.

Nije autentičan. Imaš tzv. franken kombinaciju. Bellmatic sastavljen iz više različitih modela.

Last edited:

Hint... ono čelično u šta se stavlja mehanizam i cifer kod tebe nije isto kao kod modela 4006-6040. ;)

4006-6040-521140-32.jpg

4006-6040-521140-33.jpg

Meni deluje da ti imaš kombinaciju kućišta koje pripada modelu 4006-6011 i cifera koje pripada modelu 4006-6040. Pogledaj šta piše na poklopcu kućišta pa ćeš tačno znati kojem modelu pripada. Mislim da je i sekundara menjana ali nisam siguran. Sad, koji je najjeftiniji način da dovedeš sat u autentično stanje zaista ne znam. Rekao bih da je najbolje da ga ostaviš u ovakvom stanju ukoliko ti ne smeta ovaj "mod".

Last edited:

Nesa nemoj da se zamaras nikad neces moci da ga sastavis da bude fabricki

Ti kad si ga kupio mislim da ti se svidao samo ispoliraj kuciste nabavi narukvicu

I bice ekstra za tvoju dusu:D

I ja sam imao nekoliko franken(frankenstein)satovi

Drugari, hvala svima na savetima i podršci. Živi vi meni bili i da se lepo družimo, a satova će za nas uvek biti. :beer:

Jel neko od forumaša uzeo 4006-7010 zvonara što se pre par dana pojavio na jednoj od domaćih online berzi?

Pa ja sam zvao čoveka da ga pitam da mi pošalje fotografije unutrašnjosti sata odnosno mehanizma ali po običaju, taj prodavac NIKAD nema vremena i kod takvih pitanja te redovno odhe*e. :thumbdn: :angry: :banghead: Znam da zbog toga nekada propuštam dobre prilike ali sa takvim prodavcima ja ne želim da trgujem mada sam se ovde premišljao. No, dok sam se ja smislio, sat je otišao. :(

Inače, Bell je spolja delovao dobro, najbitniji elementi (cifer i kazaljke) su bili odlično očuvani a krunica originalna dok je staklo nažalost bilo napuknuto. Međutim, ne vredi što je sat spolja solidno očuvan ako je mehanizam zarđao ili neispravan ili ako se u unutrašnjosti samog kućišta nalazi rđa.

Pretpostavljam da ga je uzeo neko sa foruma, pa me interesuje ko? :)

Evo i ja da se pohvalim jednim prelepim Bellmatic-om: Uzivajte!

Attachments

• image015fsx (Small).jpg
    image015fsx (Small).jpg
    34.8 KB · Views: 127
  • image005pq (Small).jpg
    image005pq (Small).jpg
    45.6 KB · Views: 124
  • image006n (Small).jpg
    image006n (Small).jpg
    43.1 KB · Views: 138
  • image012cg (Small).jpg
    image012cg (Small).jpg
    43.9 KB · Views: 135
  • image013ci (Small).jpg
    image013ci (Small).jpg
    37.1 KB · Views: 114

Mašala,Tolarbo.
Da li si ga kupio ovakvog ili si ga nešto sređivao?

Back