Posedujem Seiko Titanium Perpetual watch i zivim u Bijeljini. Niko u BiH nije strucan da zameni bateriju i postavi i uskladi "perpetual time". Pokusao sam da kontaktiram firmu "Vitanov" medjutim ni na mail ni na telefon se niko nije javio. Ima li neko ideju kako da resim taj problem? Hvala
Bravo majstore, realan i racionalan odgovor....
On je bio totalno stao prije 2 godine i tada nisam imao pojma da je to tolika komplikacija. Odnijeo sam ga kod urara, on je nasao baterije ali je sat preskako 5 sekundi i tako je i sada. Mislim, sat je stvarno dobar, nije ni jeftin bio, nov naravno i zacudio sam se. Sada je vrijeme da to uradim kako treba...I ja mislim da je CR2412 ali se ne bih usudio da ga otvaram a sto se tice "poriktavanja ", ono je neophodno.O kojem se modelu tačno radi? Ako ti je tek počeo signalizirati preskakanjem svake dvije sekunde po dve sekunde da trebaš zamjeniti bateriju onda ti neće trebati poriktavati kalendar ako se unutar 2 min zamjeni baterija a trebala bi biti cr 2412.Ako je sat već stao onda će se poriktavanje datuma morati napraviti kako ovisi o modelu
Titanium Perpetual Calendar Caliber 8F32, ca. 1999
ovde si pogledaj kak u većini seika ide poriktavanje
Javite se kada budete u Beogradu ili posaljite sat po nekome ko dolazi u Beograd. Zavrsicemo sve u toku dana sa originalnom SEIKO Litiumskom baterijom i naravno podesiti "perpetual time"Posedujem Seiko Titanium Perpetual watch i zivim u Bijeljini. Niko u BiH nije strucan da zameni bateriju i postavi i uskladi "perpetual time". Pokusao sam da kontaktiram firmu "Vitanov" medjutim ni na mail ni na telefon se niko nije javio. Ima li neko ideju kako da resim taj problem? Hvala