-u sasvim sličnoj nedoumici sam bio i ja ne davno...
Hteo bih podsetiti
23jewels-a na te, ne tako davne dane, kada mi je savetom pomagao u odluci...
Ja imam neku svoju logiku da nekom ko kupuje prvi sat,ili se pak ne razume preterano u satove,ne preporucujem odmah mehanicki sat iz prostog razloga sto ne mogu da mu objasnim sta to toliko vredi kod sata koji odstupa 10sek dnevno,koji ne sme da podatrese,da ispusti,koji mora da servisira, (svi kazu da sat nije auto),koji "mora" da nosi svaki dan, itd... Obicno ga pustim da sam shvati sta znaci ono "...ima dusu"
Ko hoce obicni merac vremena,i malo nasminkaniji sat,eco drive je bolja varianta
E sad, moja odluka nije pala na "eko-drive" samo zbog ovog posta, već zbog potrebe za primarnim satom ,koji će biti pristojnog kvaliteta i minimalnim otstupanjem. U tom trenutku sam imao Casio aw80 , ali me užasno počelo iritirati "skidanje" boje sa plastičnog kućišta. Znajući, da se neću zadovoljiti kupovinom jednog sata, ja sam se odlučio da za svakodnevno "drndanje" to bude neki malo kvalitetniji sat na struju.Za primarni sat mi stvarno nije bilo bitno, da li će mu cena kroz 100god pasti na 0 din . Citizen to svakako ispunjava svojom estetikom, kvalitetom, cenom...
Što se tiče eko-drive tehnologije, sumljam da bi je primenjivali u visokoj klasi njihovih satova, da još uvek pati od dečijih bolesti, tako da u kvalitet ne sumljam ni malo.
Slažem se u potpunosti sa
VladanomP i mislim da nije nikakav luksuz imati obe varijante sata.
djosa , ako nisi preterani zaljubljenik u satove i želiš sebi kupiti neki sat koji će imati minimalna otstupanja, dobar kvalitet, pristojnu estetiku, a da pri tom ne očekuješ da će ga tvoji unuci naslediti, Citizen je bolji izbor.
Sa druge strane, ako si zaljubljenik i želiš da čuješ u svakom trenutku njegovo "srce" kako kuca, ubrzo će početi da te izludjuje "tišina" eko-drive-a , kao što mene sad izludjuje ,ako ne želiš priuštiti sebi više od jednog sata, onda je Seiko svakako bolji izbor.
Ja sam zaljubljenik i kupih Citizen eko-drive , ali takodje provereno znam da se neće priča završiti na njemu, jer će u skorije vreme sevnuti neka mehanika sa "srcem i dušom" . Eto...