Seiko SNZF17K1 ili SNZF17J1

To izgleda ovako,i kod prve plasticne garancije okrenuo sam je naopako da se vide podaci koji se upisuju.

Attachments

• sportuza kolekcija.jpg
    sportuza kolekcija.jpg
    256.5 KB · Views: 254
u vitanovu se sigurno dobija ta plasticna kartica, dok u sensei ne...ali da ga j... ako ta kartica vredi 4000 hiljade kolika je razlika u ceni jer je garancija kod oba prodavca dve godine... ljudi na forumu kazu da su u sensei satovi originali (oni koji su kupili od njih) i zasto im ne verovati

Imas istu pricu i kod svetski poznatih prodavaca.
Kad pogledas cenu nekog sata na 4-5 svetskih sajtova, cene variraju i po 50-100$, a svi su provereni i ozbiljni prodavci. Jednostavno, neko ima vecu marzu, hoce da zaradi vise na tom satu, ili sta vec

Ja sam isto kupio sat ( Monster ) u Sense watch webshop. Nema te međunarodne garancije, i onako ne planiram da popravljam sat u Beču. Kupuješ Seiko nema razloga za brigu, a ne neki modni sat pa da razmišljaš hoće li stati za mesec ili dva :). Odaberi sat koji ti se sviđa i kupuj od njih bez brige. Zašto plaćati skuplje . Pogledaj koliko košta recimo Monster u Sense watch webshop a koliko kod Vitanova. Za razliku u ceni možeš kupiti i neki Casio Edifice. Postoje oni koji prodaju i zarađuju i postoje oni koji prodaju i hoće ekstra profit.
Dakle, kupuj šinko!

Last edited:
Sky, slazem se sa svim sto si napisao.
Cak i da si sat kupio, recimo u Becu, i da imas medjunarodnu garanciju, nisam siguran kako bi prosao da hoces sat da popravis u Beogradu npr. Ipak je ovo Sirbistan

Jedno pitanje za vlasnike seika sport5:
Koliko bi dnevno trebao sat da se nosi da ne bi stao, tj koja mu je rezerva vremena?

jos nesto nevezano za ovu temu kako se postavlja avata? :):):)

Last edited:
Da ne bude zabune, nisam ja rekao da mu Vitanov nebi priznao međunarodnu garanciju. Samo mislim da za tu razliku u ceni uzimajući u obzir o kom proizvođaču je reč, nema potrebe opterećivati se tom međunarodnom garancijom. Sat se kupuje kod nas, ljudi imaju servis sa kojim sarađuju ( nemam nikakva iskustva sa njihovim servisom ) tako da ako se nešto desi rešiće se. Ako se i van garancije nešto desi kvar može rešiti i deo pronaći svaki iole bolji časovničar.

Ps- dovoljno je nositi sat 7-8 sati dnevno i naviće se do kraja. Rezerva iznosi 40+ sati.

Last edited:
Oko 40 sati ti je njihova rezerva snage.
nekoliko sati dnevno je sasvim dovoljno da se navije do maksimuma.

Nisam mislio samo na taj model, mislio sam na sve 7s26 mehanizme,
a i vecina ostalih ima slicnu rezervu snage.

To ti je prakticno isti mehanizam.
Skoro da nema razlike.
kako isti mehanizam, kada nose razlicite oznake? onda bi stavili 7s26 oznaku a ne 7s26 (mislim da 7s36 ima vise rubina 23 a ovaj drugi 21)...

Last edited:
Interesantno je to da je kod Vitanova razlika između "K" i "J" verzije preko 100 ili čak više eura. Dok je to na svetskim sajtovima 10-20 dolara, eura, kako god. Da ne navodim primere možete videti i sami.
Lorimere ako te muči to koliko dnevno trebaš nositi sat da bi ne stao možeš uzeti neki Seikov automatic sa 4R35 ili 4R36 mehanizmom koji pored automatskog navijanja imaju i klasično mehaničko navijanje preko krunice.
Npr. Seiko 5 Sport SRP127J1 Seiko 5 Sport SRP155J1! Poz.

Jeste interesantna ta razlika ali takodje i razlika od 50 e modela k1 izmedju vitanova i sense. Hvala Misicu na pomoci, ali odlucio sam se za f17...posto imam vise satova i ako bi uzeo neki drugi da nosim, samo sam hteo da znam koje je rezervno vreme, o tome se radi...

Moram i ja da se nadovezem na temu. Svojevremeno sam kupio sat Citizen u Sensi. Sve je bilo ok i sat je stigao na kucnu adresu lepo upakovan i naravno originalan sat. Karticu o kojoj se ovde govori nisam dobio ali mi nije ni bila vazna. Medjutim posle sest meseci mojom nepaznjom mi se slomila krunica. I tu nastaje problem! U tom "neovlascenom" servisu nemaju nista od originalnih delova a ne mogu ni da naruce! Ja ljut, a casovnicar nema resenje a nece ni da kontaktira ljude iz Sense! Daje meni broj tel da ja zovem i trazim krunicu. Posto se niko ne javlja na tel ja odlucim da mi stavi neku drugu neoriginalnu krunicu. Bolje nego da mi ulazi prasina i vlaga. Svestan sam da i estetski a i funkcionalno to nije dobro resenje. Naravno ta krunica je ispala posle mesec dana. Na kraju sam morao da narucim krunicu preko Bomar-a jer je to bilo jedino resenje.

Last edited:
Back