Seiko Sumo vs Orient M-forc

Serb

New member
Zanima me vase misljenje koji od ova dva sata je bolja kupovina.
Ono sto sam gledao na netu Sumo kosta oko 460 evra, bez carine i poreza, a Orient kosta oko 310 bez carine i poreza.

Moje misljenje je da je bolja kupovina Orient (iako su oba sta odlicna po meni), ne mogu da nadjem opravdanje za tu razliku u ceni.

Zanima me sta vi kazete , naravno bilo bi dobro da nasa mala debata bude argumentovana:)

Ubedljivu pobedu odnosi Orient zbog boljeg odnosa cena-kvalitet.A i lepsi mi je on nekako.
Iako su oba sata,kao sto rekoste,odlicna.

Možda će zvučati prozaično ali ako imaš kintu kupi Seiko, on kao brend zaslužuje doplatu, ako ne i Orient je dobar, to je sad ionako Seiko Epson korporacija...;)

Cito sam to baki, pa me izmedju ostalog bas zanimalo misljenje ostalih sa foruma.

@Petre za tu razliku mi odma oruzni sumu:)

@vlaja Znam da su u Seiko Epson korporaciji, nego da li vredi dati vise para, da li se samo placa brend ili nesto drugo stvarno mi logika nije jasna. Vecina se slaze da seiko ima bolju narukvicu , ali da zbog narukvice placamo 150 evra vise???

@zenit slazem se sa tobom:) Cestitke na 100 postu:)

Što se mog ličnog mišljenja tiče, mislim da mi narukvica nebi bila presudna u odluci. Oba sata imaju dobar mehanizam, koji se ugradjivao i u skuplje modele kod oba brenda. Mislim da se ne bih usudio u toj dilemi na kupovinu, dok ne vidim (ne osetim materijale) , ne stavim na ruku, oba sata. Tek tada bih znao koji želim da kupim i da li je razlika u ceni opravdana, bar za mene.
Ni jedan od navedenih satova (na žalost) nisam imao prilike da vidim uživo, te se moje mišljenje i ne računa. Ovako, gledajući spesifikacije, slike, čitajući tekstove korisnika, znajući cene, mislim da bih se pre opredelio za Orient. Ali to je samo onako "na pamet" rečeno, bez pravih argumenata. Vrlo lako se može desiti da je razlika u ceni sa svim opravdana, tze se zato i ogradih mojim labavim mišljenjem za favorita.

Eto, kucam sve u 16 , a ništa ne rekoh....:banghead: ...to se može nazvati i lupetanjem, kako `oš :laugh:

Slazem se baki moj, da treba da se vidi prvo, ali mislim da kod nas nema da se kupe u prodavnici:) Ne planiram da ga kupujem bar za sad, nego malo pozitivne diskusije nije na odmet:) Sa burazom sam pricao o ova dva modela pa smo imali razlicite stavove, inace on je veliki japanac:D Da se vrnemo na temu, koliko sam ja video Sumo nema safirno staklo, mislim da svaki sat preko 300 evra mora da ima , dok Orient ima :) Ako su mi info tacne bas sam iznenadjen za Seiko sto nema safir:blink: I uvek to vecito pitanje da li platiti vise zbog brenda ako je kvalitet tu negde.

Tacno je da Sumo ima Hardlex. Ali ja bih opet pre uzeo njega. Ne sumnjam uopste da je M-force odlican sat i da verovatno ima bolji odnos cena - kvalitet. Ipak, pored Sumo-a mi izgleda kao igracka:)

!. Da Orient izgleda kao igracka.pa....nece bas biti da je tako.
2. Ne volim kada korona na satu "ulazi" u kuciste,kao kod Seika.Najruzniji mi je monster,bas zbog toga.
3. Lepsi mi je cifer na Orientu.
4. Narukvica ne bi trebalo da bude presudan faktor prilikom kupovine BILO kog sata,jer je ona tu iz prakticnih razloga.Naravno da je pozeljno da prati kvalitet samog sata.
5. Ono sto mene odbija od oba modela,je krunica na 4-ci. (Ovo sam vec rekao,pa me Baki i Jagos zaj.... zbog toga i kazu da kad stavis sat na ruku,taj animozitet prema krunici nestane).
6.Razlika u ceni,koja je mozda i opravdana,u situaciji kada bih bio "knap" sa parama za seiko,bi mozda presudila u korist Orienta.
To je to,moje vidjenje stvari.

kada bih bio "knap" .

Možda nisi "knap" , ali ga svakako imaš ! :laugh:

34j38n7.jpg

Heheheeeeeee.... :thumbsup: ;)

Nego zaboravih reći, kada si već spomenuo Orientov cifer... u zadnje vreme sam skroz-na skroz odlepio za njihovom "power reserve" komplikacijom ... i to je jedan od razloga, koji me vuče ka Orient-u.:yes4:

!. Da Orient izgleda kao igracka.pa....nece bas biti da je tako.

Nisam mislio bukvalno. Vec da Seiko ima klasican izgled koji se meni izuzetno dopada. Orient mi se isto jako dopada, ali je sareniji, vise elemenata na ciferu... Mada se za tu razliku u ceni moze uzeti jedan skx007, ili Monster:)

Inace me zanima kakva je luminacija na Orientu? Znam da je to bila slaba tacka kod jeftinijih modela...

Tacno je da Sumo ima Hardlex. Ali ja bih opet pre uzeo njega. Ne sumnjam uopste da je M-force odlican sat i da verovatno ima bolji odnos cena - kvalitet. Ipak, pored Sumo-a mi izgleda kao igracka:)

Pa pazi i meni je Sumo nekako lepsi , ali nije bas orient igracka pretera ga:)

Djole odlican topic:)

Nisam mislio bukvalno. Vec da Seiko ima klasican izgled koji se meni izuzetno dopada. Orient mi se isto jako dopada, ali je sareniji, vise elemenata na ciferu... Mada se za tu razliku u ceni moze uzeti jedan skx007, ili Monster:)

Inace me zanima kakva je luminacija na Orientu? Znam da je to bila slaba tacka kod jeftinijih modela...

Jos 1 indirektni glas za Orient.;)

mogu samo da kazem da je orient m-force odlican sat i da vredi svaku paru.ja mu nisam nasao ni jednu zamerku.seiko sumo nisam imao i ne mogu komentarisati ali ne sumnjam da je odlican sat.mozda u ovom sucaju ipak naplacuju ime sumo.

Back