Simketova Radionica Starcov Darwil

Simke206

Časovničar
E drugari posto sam obecao da cu pisati i praviti reviziju , restauraciju Darwila moga Tasta ili starca danas po povratku sa odmora uradio sam je , evo malo o istoriji sata moj Starac je Toga Darwila kupio od svoje prve plate davnih 60 godina i bio mu je veran pratioc svih ovih godina dobro ne bas svih sat neradi otprilike 20 godina rece stari ali evo ga Radi a necuje se , ha ha salu na stranu radi se o Darwilu Suecial Flat Lord 71 sa 17 rubina unutra kuca jako lepi mehanizam Peseux 7050 ili kako je napisao Darwil cal 7071 , izuzetno dobar mehanizam i ima 21600 bph nego da ne davim evo slika uzivajte ako ima pitanja slobodno , jos par sitnica treba da se odradi kao sto su nbovi plexi i nova narukvica .

IMG_1535.jpgIMG_1537.jpgIMG_1541.jpgIMG_1544.jpgIMG_1547.jpgIMG_1546.jpgIMG_1545.jpgIMG_1548.jpgIMG_1549.jpgIMG_1550.jpg

Nakon zavrsenog servisa tj popravka Kello pokazuje divnu sliku ja sam zadovoljan a satic prede kao Mackica Ziveli

IMG_1552.jpgIMG_1553.jpgIMG_1554.jpgIMG_1555.PNGIMG_1556.jpg

Last edited by a moderator:
Hvala momci bice jos bolje kada dodje za neki dan novi plexi i nova narukvica , sat ima precnik od 35 mm ali deluje strasno eleganrno zbog svoga tankog kucista i malog obruca stakla pa je cifer jako velik i pregledan sve u svemu super vintage satic

Simke jesi koristio ovu aplikaciju kallo duze i kako ti se pokazala? ili mozda uporedjivao sa nekim profi aparatima za podesavanje, zanima me tacnost i pouzdanost same aplikacije?
SAT izgleda super ;)

Hvala kello nije los ali dok ne dodje nesto bolje posluzice ne koristim je dugo ali na osnovu price mog drugara kaze da je dobra pa sam si to uzeo da probam , cim budem imao malo vise iskustva pisacu

Simke, lepo je što si opet na forumu, a svaka čast za darwil :beer:

To je klasika koju treba čuvati, a čim je prošla kroz tvoje ruke, znam da će još dugo kuckati.

Hvala Neske evo postavljam jos nesto sto mozda niste imali nikad prilike da vidite cudan mehanizam ali bice nova tema

Fantastičan sat!
Inače posjedujem sat sa istim oznakama ali različitog cifera ali je na žalost u lošem stanju :(
Brzo ću za Bgd pa ga nosim na servis i restauraciju...
DSC01742.jpg

Super satic jako dugo imam slican sat a isto tako dugo je u kvaru nikada nisam ni pomisljao da moze da se sredi sada si i dao ideju te prvom prilikom kada budem imao vremena, odnecu ga na sredjivanje. Svaka cast.

Momci sredite to ja bi vam to rado uradio Ali nisam u blizini , nije neka vrhunska verdnost sata Ali za nekog ima sentimentalnu verdnost inace da dodam Jos da Sam Jako zadovoljan Evo radi od nedelje i nije se puno pomerio tj ne kasni i ne zuri onako taman izgleda da Kello nije tako los , i dolazi do svojih 44 SATA power Reserve StO znati da je Feder Jos uvek Super

Back