Re: Одг: Smešni oglasi (i komentari) za prodaju satova
Kada smo već kod oglasa, upravo sam shvatio kako kupci umeju da budu kreteni. Dao sam oglas da nešto prodajem (nije sat) i dobio sam SMS poruku u kojoj me lik pita za nekakvu zamenu i kako izgleda to što prodajem. U pitanju je oglas sa slikom, koji je dat na internetu, uz veoma detaljan opis. Naveo sam da me ne zanimaju zamene, da je cena fiksna i da ne odgovaram na SMS. Naravno, SMS ignorišem, jer nije u pitanju prodaja džaka krompira.
Lik se javlja telefonom posle izvesnog vremena, tj. pre nekoliko minuta. Prepoznajem broj sa SMS-a, ali se ipak javljam. Evo kako je otprilike tekao razgovor:
- Dobar dan, jeste li vi dali oglas da prodajete to i to?
- Dobro veče, jeste, to je moj oglas.
- Zbog čega mi niste odgovorili na SMS?
- Zbog toga što sam u tom trenutku vozio automobil.
- A zašto mi niste odgovorili kasnije?
- Zato što sam upravo ušao u kuću iz prodavnice do koje sam otišao automobilom, skinuo jaknu, stavio u frižider ono što sam tamo kupio, otišao da mokrim, oprao ruke, obrisao ih, zapalio cigaretu, javio se na fiksni telefon, popio čašu vode, a onda je zazvonio mobilni. Sledeće pitanje.
- Aha, da. Koja je zadnja cena?
- Imate li oglas ispred sebe, da bismo se lakše razumeli?
- Imam. Evo piše [čita tekst oglasa], cena fiksna, tolika i tolika.
- E, dobro. Šta vas još zanima?
- Pa, zadnja cena.
- Zadnja cena je ista kao i prednja, tj. lepo piše da je fiksna, toliko i toliko evra.
- Aha. A jel može neka zamena ili kombinacija?
- Naravno. Zamena za evropske novčanice u navedenom iznosu, a kombinacija je jednostavna - dođete, pogledate to što prodajem, proverite, prenos vlasništva i sve je gotovo.
- A kakav je XXX [to što prodajem]?
- Šta vas konkretno zanima?
- Pa... tehnički.
- Pogledajte ponovo oglas. Da li postoji neki tehnički detalj koji vas konkretno zanima?
- Pa... kakav je.
- Tamnocrvene metalik boje, očuvan, ispravan. Ne znam šta vas konkretno zanima.
- A jel može ipak da se odradi neka zamena?
- Kao što rekoh, može zamena za evre.
- Pa evo, ja imam takav i takav auto, ima plin, a oni se lako prodaju, nemac je to...
- Onda ga prodajte i lepo donesite novac ako ste zainteresovani i ako vam cena odgovara.
- Eto, ja nisam pri parama, ne znam kad ću da ga prodam jer imam neke kombinacije zbog kojih nemam vremena, ali mogu i vama da predložim neku kombinaciju...
- Jedina kombinacija je sledeća - ja dobijem pare, vi auto prenesete na sebe i to je cela priča.
- Ne znam da li ću imati pare za prenos, pa bih vozio na ovlašćenje, a treba mi auto, jer ako mi ne uspe kombinacija...
- U redu, ako nemate novca sada, možete se javiti kada budete imali ukoliko ga do tada ne prodam, a do tada vozite svoj auto koji nudite u zamenu.
- Ne, to nije moj auto, već zetov, a sa njim imam kombinaciju...
- Ne zanima me, hvala na ponudi.
- Imam i drugu kombinaciju...
- Ja nemam nikakvu kombinaciju, a sada ni živce!!! Doviđenja!
- Ali imam...
Kvrc. Veza se prekinula. Ukoliko se kombinovani ponovo javi, o tome ćete čitati u crnoj hronici.