Smešni oglasi (i komentari) za prodaju satova

Evo ovaj sat opet poskupio. Mislim da je red da ga neko kupi dok je jos ovako povoljan, ovim tempom cijena ce opet brzo da skoci:lol:
Untitled.jpg

Last edited:
Ne kontam zasto naglasavaju da sat ima "prave rubine"... Nije li to nesto sto se apsolutno podrazumeva cim se kaze "sat". Ovako mi deluje kao repelent samo...

Ne kontam zasto naglasavaju da sat ima "prave rubine"... Nije li to nesto sto se apsolutno podrazumeva cim se kaze "sat". Ovako mi deluje kao repelent samo...

Jeste da odgovaram dve nedelje kasnije, ali mislim da je odgovor jednostavan - prodavac se obraća neobrazovanim kupcima, koji će rubine u mehanizmu poistovetiti sa dragim kamenjem.

Ima na ovoj temi: http://www.svetsatova.com/forum/f128/najosnovniji-pojmovi-o-satovima-za-neupućene-6569.html

Rubini
Citiram sam forum:
Odnosno sintetički safir predstavlja veštačko drago kamenje koje se koristi u izradi satova, isključivo u ležajevima rotirajućih elemenata kako bi se habanje istih svelo na minimum. Broj ugrađenih rubina ne utiče direktno na vrednost sata. Optimalan broj rubina u mehanizmu najčešće je oko 18 dok se veći broj preostalih uglavnom koristi za ukrašavanje mehanizma.

Ipak, kad razmislim, možda se i isplati uzeti ovu jeftiniju varijantu sa "Citizen" mahanizmom! :sarcastic:

Ovaj od 18000 se najviše isplati, dobiješ mehanizam skoro kao original za sitne pare. I svidja mi se što čovek neće da se cenjka, nema da brineš da će cena brzo da mu padne kad se isprsiš za njega. :p

Back