Snyper satovi

watchmag01

Časovničar
Nedavno se pojavio novi nezavisni Švicarki brend SNYPER
U prvoj kolekciji "ONE" svojih satova koristit će Valjoux 7750
TECHNICAL SPECIFICATIONS :
- Waterproof up to 100m
- Scratch & reflect proof face saphire glass
- Target engraved back saphire glass
- Fixed Bezel
- Steel PVD coated case
- Rubber strap with PVD coated Clasp
- Fixation bars allowing attaching extras modules
- Movement, Self-Winding 7750 S black matte
- PVD coated Winding mass, blue screws
- high-end finish and red Snyper logo engraved
- Day date function
- Chronograph function
- 48 hours power reserve
Detalji na satu bi trebali podsjećati na djelove snajpera
Više o samom brendu možete pročitati na njihovoj stranici
http://www.snyperwatches.ch

Par sličica da dodam i komentar...

s.jpg

s7.jpg

s6.jpg

s5.jpg

s3.jpg

Snajper nosi snajper. :D

Jedini je problem što ja, na osnovu ovih karakteristika, ne vidim ništa što bi moglo da opravda prilično visoku cenu od 5000€! Limitirana serija od 100 komada i sat koji je kompletno izrađen u švajcarskoj, dekorisani 7750 mehanizam, safir sa obe strane i... to je to! Znam da će i ovaj sat naći put do kupaca, verovatno će se i serija rasprodati, ali mišljenja sam da ne nudi ništa posebno za novce koje košta i da mogu da se nađu bolji primerci kod konkurencije.
Sam sat zaista deluje robustno, ali brojčanik je malo prenatrpan i ne znam koliko bi bio čitljiv, gledajući slike mislim da bi meni trebalo dobrih 30ak sekundi da očitam vreme, a možda i više. A ono što mi zaista bode oči jeste kruna, koji biser smisli da ugravira/iscrta onu belinu od strelica i meta na krunicu?

Pozdrav

Cjena je vjerojatno postavljena prema segmentu tržišta na koji se misle postavit, a mišljenja sam da se isplati investirati u taj sat iz razloga što je to njihova prva linija.
Kroma i meta ma kroni je napravljena u tom stilu zbog same filozofije brenda i predstavlja optiku na snajperu odnosno dio kojim se poriktava optika a nalazi se sa strane iste ili iznad.
primjetit ćeš da i natpis snyper ima oblik puške

Hmmm, ima smisla... vidiš, nisam ni pomislio da bi to trebalo da predstavlja optiku dok mi nisi skrenuo pažnju. Tek sad vidim da je zaista tako i da podseća na optički nišan. :)
Za cenu mogu da razumem da je projektovana u skladu sa tržištem na koje planiraju da se pozicioniraju, ali to ne znači da je opravdana. Sad, kao što rekoh, verujem da će kompletna serija biti rasprodata i da će svi satovi naći put do kupaca jer se ukusi razlikuju a i avanturista uvek ima dovoljno. Međutim, za tek uspostavljen brend pucaju prilično visoko i pokušavaju da se uguraju među brendove kao što su omega, panerai, rolex, GO preko noći a mišljenja sam da im to neće uspeti. 5000€ označava probirljivo tržište koje ipak zahteva malo više od PVD-a i natpisa snajper u obliku puške.
No, to je neko moje viđenje i mišljenje što ne znači da treba da bude i prihvaćeno. Naprotiv, ja bih baš voleo da čujem šta drugi članovi misle o ovom satu?! :)

Pozdrav

Moje misljenje je slicno kao i tvoje dragon.7750,gumena narukvica + samo ime snajper mi je klasicni kic.5000e-precijenjeno do bola.Koje linije mozemo ocekivati u buducnosti od njih-beretta,glock,AK47...

Delim mišljenje, sumnjam da će uspeti da se probiju na već natrpanom tržištu.
Kad razmislim kakav sat za te pare mogu kupiti...

Back