Šta je veće, a šta manje?

U pocetku smo se svi razumeli. Onda je neko ubacio crva i sada se ne razumemo vise. A i ove vrucine su velike :)
Salim se, ali meni se cini da velicina cifera direktno utice na citljivost, dok velicina kucista ume mnogo da prevari, posebno kada su u pitanju diveri kao sto su pokazali 23jewels i @hadzidalibor. E sada, kod novih satova se moze videti da su kucista sve glomaznija i veca, bez obzira da li se radi od diver-ima ili ne, a da je citljivost sve losija. Ne ulazim sada u robusnost kućišta i neunistivost istog. Evo pogledajte sta je ovde izgleda vece ...

Last edited:
Eh, pojma vi nemate :P

Prvo je nastao nindža. Nindži je bilo dosadno i lupio je šakom o sto, što je izazvalo tzv. veliki prasak. A onda je nastao svet :D

500px-delboeuf_illusion_wide-cb82703a5f4d6a52da67845965adc1168b932316.jpg

Mozak je naivčina, veruje sopstvenim očima... koje, opet, odriču svaku odgovornost... s punim pravom.

optical_illusion_540.jpg

A čitljivost ipak nema veze sa dimenzijama već sa sledećim:

helvetica.jpg

Ima cifera čiji je "visual feedback" sličan haosu sa vrha ove tipografske ilustracije. Koliki god da su - džaba im.

I... uozbiljite se malo. Odo da gledam oldtimere na 24h Le Man-a.

Malo sam se salio za onaj sat, naravno da ono ne bih nosio nikada, a i divim se onome ko bi, nego ono je skorio cijeli sat staklo, naravno Nomos mi se cini kao najbolji izbor.

Ma videcete kada se napravi takav sat svi cete ga pozeleti. Nomos prelep a zamislite isto to a crni mat cifer kazaljke bele kao labud staklo bez refleksije a sve to na 40mm !

Back