Steinhart satovi

Steinhart se malo zaigrao sa cijenama. Ocean 1 je skuplji 10tak %, a obican nav b 20tak %, sa 370 na 450 ojra :)

Re: Steinhart kao forumski sat

Uštedeo sam 40E. Kupio ga po staroj ceni.:)
P.S. Ne mogu verovati da i u nemačkoj tako skaču cene.

Stigao, posle dvanaestak dana. IMG_1403.jpg

Lepši i veći nego na slici. Par slika IMG_1406.JPG IMG_1411.JPG.

Na ruci manjeg obima izgleda veliko. Brinuo sam se za obim kaiša, međutim briga je bila nepotrebna.

Kaiš je dovoljno velik.IMG_1405.jpg Na kraju još malo slikaIMG_1409.JPG , i jedno poređenje sa

Seikom 5 koga svi
poznajemo IMG_1410.jpg

BrankoD, cestitam i svaka cast :congrats:. U zdravlju te sluzio!

Pored SEIKO 5,on svakako ne moze biti lep:DUglavnom cestitam na prinovi i u zdravlje da ga nosis,njime da se ponosis:thumbsup:

Steinhart Military 42
Precnik sata je 42mm, visina 13mm, razmak izmedju lugova 22mm, safirno staklo sa AR premazom, Superluminova BGW9. Mehanizam Unitas 6498 sa 17 rubina, i radi na 18.000 Bph. Cena 490e sa nemackim porezom.

1 (1).jpg 1 (2).jpg 1 (3).jpg 1 (4).jpg 1 (5).jpg 1 (6).jpg 1 (7).jpg 1 (8).jpg 1 (9).jpg

Last edited:
pozdrav svima
Zainteresovao sam se za ovu firmu pa sam listao malo ovu temu.
Ono sto sam procitao je da je bilo neke organizovane kupovine u Budimpesti pa sam hteo da vidim dali je to i dalje aktuelno i izvodljivo. Konkretno me interesuje Apollon chrono, a usteda na vatu nije mala ako je moguca.

Kod kupovine Steina u Mađarskoj treba proveriti da li ga ima na stanju. Najčešće ga poručuju iz Nemačke. Ni porez nije tako lako podići. Prilikom izlaza mora se sat sa računom pokazati na carini. Porez se podiže naknadno u prodavnici gde je sat kupljen.
Nešto sam čuo da se preko neke naše banke može to uraditi uz određenu proviziju.

Ta banka bi trebalo biti Reifeisen, inače ukoliko je globalblue u pitanju, može se poslati i direktno njima u Slovačku, tako sam ja uradio kada sam imao račun iz Rima na kojem je pisalo da se povrat poreza može uraditi ssmo u radnji, nema ni provizije, samo troškovi za preporučeno pismo oko 150 din.

Kod kupovine Steina u Mađarskoj treba proveriti da li ga ima na stanju. Najčešće ga poručuju iz Nemačke. Ni porez nije tako lako podići. Prilikom izlaza mora se sat sa računom pokazati na carini. Porez se podiže naknadno u prodavnici gde je sat kupljen.
Nešto sam čuo da se preko neke naše banke može to uraditi uz određenu proviziju.

tako je , takodje treba imati u vidu da treba platiti 30.% od cene sata da bi oni porucili iz nemacke. Takodje mi nista nisu odgovorili u vezi povracaja poreza.

Evo već nedelju dana se natežem sa Judith Kuchler gospodžom iz Steinharta, ubih se živ pokušavajući da ih nateram da mi pošalju jednog OVM letećo zrakoplovno avionskom poštom jerbo mi se ne plaća banda Fedex-ovska. Hladno li je srce u njemice, čak sam joj i računicu lepo dostavio da bi sat sa 320 eura izašao na 500 i džabe. Možda kad bi je više nas fino kontaktiralo ili pak poslalo bombonjeru pa da razmotre neku drugu opciju slanja pored Fedex-a i ostale bagre.

Pozdrav ljudi, zelim da narucim Steinhart Ocean 1 Black. Zanima me koliko ce me izaci carina i da li se isplati uzimati in-lay od keramike ?

Back