Ovo je najverovatnije pravilo. Tj. UPS ne naplacuje uslugu spedicije. Nemam iskustva iz prve ruke ali cuo sam ovo na vise mesta.Ja sam u slucaju poslednje akvizicije u ukupnu cenu uracunao i ove troskove. Iznenadjujuce - posiljka je stigla UPS-om (ne USPS-om - americkom regularnom postom vec kurirskom sluzbom) i lokalna kancelarija UPS-a mi nije naplatila ni dinara spedicije. Da li je ovo izuzetak ili je moguce da UPS radi drugacije (t.j. postenije) ostaje da se vidi u narednim posiljkama. Mozda se preporuce kao solidno resenje.
Trebalo je u Parizu da uzmeš nešto, recimo Longine, i uzmeš povrat poreza, metneš ga na ruku i nema ni dažbina.Kako je meni ona objasnila, ukoliko ja sam popunim tu prijavu i odem u carinu (i carina i Fedex su na aerodromu), onda ne placam tih 6000din. A plus dodatni problem je sto ja putujem sutra u Pariz, a Fedex zadrzava robu 5 radnih dana. Jedva sam ih ubedio da produze jos koji dan.
Za mene je online kupovina završena od kako su krenuli rigorozno da naplaćuju sve, možda se kasnije vrati na staro, do tada jok.To sam i ja na kraju saznao, onda kada narucujete sat zamolite im da vam posalju obicnom postom. Jedino sto mi je preostalo da nadjem speditera koji naplacuje manje svoje usluge. I jako me zanima sta to oni rade za tih 60€.
Cena sata 300€, porez, carina i spedicija 150€. 50% od cene. Ne isplati se ovako kupovati sat.