Stompova mikrokolekcija :)

stomp

New member
Caravelle koji sam prije 4 godine dobio na poklon.Lijep i precizan quartz.Može parirati skupljima.

Pokojni i neprežaljeni "građanin" :(

Imam i sportski Lorus al njega ću okinut kad mi dođe remen za njega.

Kako si krenuo sa Orientom, mislim da neće biti mikro, mada to ni sada nije ;)

Omicron od pokojnog djeda.

Poprilično je beat up.Btw jučer sam ga otvorio i mehanizam mi se na prvu činio ok al kad ga navijem ide jedno vrijeme pa stane,onda ga malo stresem i opet proradi.
Nisam htio ništa dirati da ne sj.... još više.

Omikronu verovatno treba servis (čišćenje, podmazivanje),možda i neki deo da se zameni. Ukoliko se odlučiš za tako nešto to ne bi trebao biti izazov za časovničara.
Puno sreće u daljem širenju kolekcije.

Super mu stoji kaiš, a što se tiče Vostoka, imamo deo foruma posvećen ruskim satovima:
Ruski satovi

Prva tema na vrhu ima već nešto o tome, a ostalo ćeš lako naći. Kada bi sada tražio da ti pišemo o njima, bilo bi materijala kao na popisu stanovništva Kine :D

Inače, satovi ovog proizvođača su se pokazali kao dobri za uložen novac, a isti je proizvođač kao kod Amfibije i Komandirskog. Uglavnom se razlikuju po nameni jer su više za 'mirnije' aktivnosti, da se tako izrazim.

Nije čudno što sada toliko žuri, a to se lako može srediti. Satu je svakako potrebno čišćenje jer nije dugo korišćen, ali kada se sredi biće sve u redu. Ukoliko ga servisiraš najbolje je da pronađeš nekog starog časovničara, a ne one u glavnim ulicama koji servisiraju Omege, jer ćeš svakako proći jeftinije, a ti stari časovničari umeju da ih poprave maltene ne gledajući.

Nabavim remen,stavim na sat,ne nosim uopće nego nabavljam drugi....začarani krug :)

Dijagnoza : višak slobodnog remena / OUP (opsesivno urarski poremećaj) :)

Lijek : nema :)

Slažem se sa dijagnozom i lekom, ali veliki naučni umovi su pomenutu bolest već odavno nazvali satitis. Doduše, jedini lek za ublažavanje satitisa je kupovina novih satova :D

haha ublaži vjerujem ali na kratko :lol:

p.s. - ja fino našao sat koji drži kategoriju "jednog dana" :

meni osobno najlijepši diver kojeg sam vidio(jbg slab sam na plave satove) :)

Back