Stowa - TeStaF

Uf...ovo ce biti prva Stowa koju uopste ne zelim u svom vlasnistvu. Suvise mi lici na Damasko modele, sto i nije mana, ali deluje mi nekako nedovrseno.

Ne mogu sam sa sobom da se usaglasim povodom ovog modela. Nije da mi se ne svidja, ali kao da mu nesto fali:ohmy:

Evo komplenih specifikacija Stowa Testaf (technical standard of pilot watches)

Diameter:
45/46 mm, height: 12.90 mm

Material
: titanium, matt

Water proof:
20 bar = 200 meters waterproof according to DIN 8310

Low pressure proof:
by special thick crystal sealings

Bezel
: turnable on both sides, undetachable screwed construction

Cone
: special thick diameter for improved stability

Crown:
titanium

Seals
: Viton on crown and case, a sealing material used at space flights

Crystal:
AR-coated sapphire crystal on both sides, front sapphire crystal domed

Dial
: black matt, white printed, Superluminova BWG9 (white illuminating color, at night light blue luminous)

Hands:
Superluminova BWG 9

Movement:
ETA 2824-2 in TOP quality, rhodium-coated, Geneve strips finish, golden STOWA engraving,
blued screws, shockproof acc. to DIN 8308, antimagnetic acc. to DIN 8309

Strap
: buffalo leather or rubber strap fixed on very solid undetachable and screwed lugs

Ne smatram da mu je mana sto lici na Damasko modele,ali i ja imam utisak kao da mu nesto fali...Ne znam,verovatno zbog datuma. :-///
U svakom slucaju,deluje moderno i jako lepo za oko.
Dobar sat,sasvim sigurno,

Evo i, po meni, lepših i kompletnijih modela na bazi novog Stowinog Fliegera -
Prvi je limitirana serija sa Countdown bezelom, za 24 satnu trku (koji uzgred rečeno nema neku primenu u realnom životu ukoliko ne zarađujete vozeći Le man) i
drugi koji je običan GMT i meni baš zanimljiv sat

Cena će da bude oko 1600 do 1800 evra,
dimenzije će biti kao i Testaf model samo sa Valgranges A07.171 mehanizmom što je dobro jer će mnogo lepše da popuni kućište jer je znatno veći prečnik mehanizma od Eta 2824 - 2,
Zanimljivo je to da je ovo prvi model GMT od Stowe i na ovom ciferu je po prvi put novi Stowin logo

STOWA 24 H Racing Countdown grün.jpg
GMT-Worldtime-Prototype_wat.jpg

Dobri su, bas mi se svidjaju. :man_in_love:
GMT:thumbup:

Koliko vidim to je prakticno isti model, samo je razlika u bezelu, kod ovog countdown modela je kontra, dok je kod GMT obican.

Last edited:
Nije bas vezano za ove modele, ali moze da posluzi ova tema.

Stowa je predstavila zvanicno svoj novi logo, koji se vec nalazi na nekoliko novih modela, a kako kazu u periodu od 6 do 12 meseci ce se naci na svim modelima ovog proizvodjaca.

Evo cisto radi poredjenja, ovo je sada vec stari logo.

Last edited:
1370431802_0.jpg

1370431802_1.jpg

STOWA_GMT_gr_n_Shopbild_800.jpg

Titanijum verzije

Lepe si na prvi pogled. Steta sto su promenili logo, stari je bio mnogo lepsi! Usput koji su mehanizmi u ovim buducim titanijumskim verzijama?

E ljudi, lepog li jutra. Tek sad sam provalio sta je Stowa izbacila. I da postoji diskusija na nasem forumu. Po meni skoro pa savrseni. Samo mi titanijum bode oci :)

Back