Svajcarski satovi?

Toma

New member
Reaction score
0
Pozdrav svima.
Sta vi mislite da li je istina da Svajcarci proizvode najkvalitetnije satove?

Stvar ne moze da se generalizuje.
Mnogo puta smo raspravljali na tu temu, i to sto je neki sat Svajcarski samo po sebi ne znaci nista.
Mogu da se posmatraju iskljucivo pojedinacni modeli.

Švajcarci jesu najpoznatiji u ovoj industriji ali šta je najkvalitetnije,to je vrlo relativno.
Svaki sat i mehanizam je nastao iz kompromisa. U nečemu je određeni model najbolji ali u nekoj drugoj osobini sigurno ima bolji od njega.

Pa realno ako ti se neki sat svidja dovoljno da bi zeleo da ti krasi ruku i pokazuje vreme kupi ga, e sada dali taj sat vredi tolko para kolko ces dati za njega to je nesto drugo. Ima marki koje su poznate cenjene i skupe ali ne i nuzno lepe, ali izbor je tvoj a pazi svak ice ti pokazati tacno vreme :)

Tu ti je dilema jednostavna, da li bi pre kupio Mercedes, BMW, Audi ili Toyotu, Subaru itd., tako ti je i kod satova.:thank_you2:Sima će da me zamrzi, a da se nismo ni upoznali.:(

Dal su najkvalitetniji ne znam al sam primetio sledece: Svajcarci imajuextra dizajn satova i mehanizme, japanci isto imaju extra mehanizme ali dizajn im je malo slabija strana a i marketing (pa zato svajcarci deluju zvucnije, upecatljivije, bolje, prestiznije), ali zato imaju mnoogo povoljnije cene, ne preteruju ko svajcarci, tako da moj glas ide japancima !

Ziveo Seiko :w00t:

Da, moze se gledati kao sto je zare rekao, ali je propustio dve činjenice. Prva, da je toyota najprodavaniji auto na svetu...što, jelte, nešto više govori od prosečne srpske pristrasnosti nemcima, a druga činjenica je da subaru automobile "bije glas" da se ne kvare...što opet nešto govori :)

E sad, ko bi šta kupio...lični je izbor ;)

23 je u pravu jeste Toyota ih najviše prodaje, ali ih i najviše povuče iz prodaje zbog raznoraznih grešaka, a Subaru je pandan IMT-u, zato su mu automobili kao traktori, a sa druge strane teško da se na ulici neko okrene za nekom toyotom, a i kada je kupiš zbog pouzdanosti, za deset godina možeš da je baciš jer više nikome ne vredi, dok mercedesa posle deset godina još možeš da prodaš. I naravno ovo nije ništa off, sve su to satovi:thumbsup:

E sada na stranu to što mislim da si Tomo poslat od stranih službi da uneseš seme razdora u ovu idiličnu zajednicu, mislim da ti je RUS dao najbolji odgovor.

Last edited:
a sa druge strane teško da se na ulici neko okrene za nekom toyotom.
ja se izvinjavam zbog OT ali moram odgovoriti na ovo:
pronadji jednu osobu koja bi ostala ravnodusna kada bi videla ovo na ulici!?! :)

Attachments

• celica.jpg
    celica.jpg
    30.8 KB · Views: 429
  • ft.jpg
    ft.jpg
    235.2 KB · Views: 104
  • supra.jpg
    supra.jpg
    224.1 KB · Views: 125
Sima će da me zamrzi...

pobogu, zare, pa nismo valjda dotle dosli... :nono:

obaska, ne zameri, ali ne razumem kakve veze imaju proizvodjaci automobila sa proizvodjacima satova i na koji nacin se to moze porediti.
a kad bih mogao da biram, kao sto, nazalost, ne mogu, od ovih sto si naveo izabrao bih, bez sekunde premisljanja, subaru (forester)... :D

ja se izvinjavam zbog OT ali moram odgovoriti na ovo:
pronadji jednu osobu koja bi ostala ravnodusna kada bi videla ovo na ulici!?! :)

Verovatno svako, kada bi pored njega stajalo ovo

Attachments

• mercedes-benz-sls-amg-gullwing4_5965.jpg
    mercedes-benz-sls-amg-gullwing4_5965.jpg
    96.6 KB · Views: 114
Ma jok Simo, znam da si ljubitelj Japanaca, ali nisam znao da si hard core.

Back