Swiss made sat - Pomoc

lacko3000

New member
Moze li neko da mi kaze nesto o ovom satu. Dobio sam ga pre par godina od rodjaka iz Svajcarske i sada sam poceo tek aktivnije da ga nosim ali ne znam nista o njemu. Na internetu sam dugo trazio takve simbole ali bezuspesno. Interesuje me konkretno koja je marka, da li je kvalitetan i sl.

Attachments

• IMAG0151.jpg
    IMAG0151.jpg
    427 KB · Views: 305
IMAG0177.jpg

Za svaki slucaj ako se ne vidi dobro, pise:"swiss chronograph-waterresistant-swiss made-quartz-stainless steel back", a broj u sredini je 8455

Mislim, druze, da se radi o bezimenoj kopiji Rolex Oyster hronografa iz druge polovine pedesetih... ko ga je proizveo Bog blagi zna, ali ne radi se svakako o vrijednijem satu.

Evo da vizuelno uporedis, mislim da je to to:

rolex-ref-6036-oyster-chronograph-jean-claude-killy-collection-davide-blei-1947.jpg

Probaj da slikaš mehanizam ili da kažeš šta na njemu piše, što je i najbitnije. Zaista nikada nisam video ovakav sat bez oznaka, a ono 125 me zbunjuje.

Probaj da slikaš mehanizam ili da kažeš šta na njemu piše, što je i najbitnije. Zaista nikada nisam video ovakav sat bez oznaka, a ono 125 me zbunjuje.

Da ne otvaram novu temu,kako se kotiraju askari satovi,imam od oca sat ima mu preko 30 godina askari,pa da pitam sve najbolje.

Zdravo svima, nov sam na forumu. Nadam se da nisam mnogo promašio temu

Zanima me da li neko zna koji je ovo model sata, dobio sam ga pre 20-tak, mozda i vise godina na poklon.

Ono sto sam usleo da saznam da ga proizvodi firma Mondaine, brendiran je kao Amadus (francuska firma, verovatno je bio poklon za zaposlene)

Precnik je 30mm, narukvica 15mm.

Na poledjini se tekst skroz izlizao, ali koliko uspevam da vidim pise da je vodootporan, 100% je nešto izradjeno od nečeg recikliranog, i da ga pravi Mondaine
Model ne pise ili se ne vidi.

995d0453c898662e7d1abd09b7d9429a.jpg

Sent from my SM-G990B using Tapatalk

Možda se javi neko ko zna. Mondaine satovi su poznati po modelu sata koji liči na ovaj - rađen po uzoru na švajcarski železničarski sat.

Znaš li čemu služi leva krunica?

Sent from my SM-X700 using Tapatalk

Back