Za JLC nemam reci samo ovo :adore:.Prosirio si i ovako vec lepu kolekciju.Svaka cast gde ih samo nalazis.
Hvala! Prosirio sam kolekciju ali i nesto sam prodao, prodao sam svi PO osim jedan, prodao sam isto i baby PloProf.
Gde ih nalazim! Tesko je vjerovati, ali svakih dan trazim satove, oglasima, WUS, TZ, ponekad ebay, ali isto pricam sa poznanike/prijatelje koji su zarazeni oko satove, jedan put kada obavish kontakte i u buducnost je lako pricati i chesto dobijesh informacije kada je u pitanje retke modele ili vintage modele...
Ponekad pratim aukcije na ebay i trazim satove koji nemaju veliko info i detalje, ali za ovog potrebno je golemo znanje da vidis koji je tachni model, koliko vredi i nadas se da neki drugi nije primetio i ondak kupujesh retki sat za smesne pare...Ali to se ne deshava stalno!
Pre svaka kupovina ponekad par nedelje ili mesec-dva trazim info i chitam stvare na forume i ondak trazim sat i imam jasna prestava sta je potrebno da kupim pravi sat koji poseduje kolekcionerska vrednost i koji cu biti vrlo lako prodati ako imam potreba od pare ili sat mi zdosadi.
Nisam nikakav expert ali samo sa chitanje i prichanje sa ljudi koji znaju vise od tebi vrlo je lako steknuti neka baza znanje.
Pozdrav