Swissz - Moja mala kolekcija

I jas sam pocetnik fotografija, vecina od ovih slike sum napravljeni sa obicni Canon Ixus 220 HS, point and shoot kamera ali je odlicna za makro i slikanje iz blisko. Primer eve fotka sa Ixus 220:

img1883xq.jpg

img1873ym.jpg

Ostanate fotke su napravljene sa Canon EOS 550D + 18-55mm IS. Ali ovaj objektiv e veoma los i gleda se da fotografije nisu ciste i oshtre (oni sa dugom ekspozicijom). Ali jas sam bas pocetnik i fotografije su OK ali moze mnogo bolje.

Fali samo da Speedy doleti sa Meseca i da ovo bude perfektna Omega kolekcija.
Svaka cast zaista.Nemam reci.
Prelepo i sa stilom,sto je jos bitnije.
Veliki pozdrav.

Speedy je legendarni i prelepi, ali meni nije bas praktican zbog nekoliko razloga, 1. slab WR, 2. chrono dial nije bas srazmeran barem spored meni, bolje je "clean dial" ali speedy je san svakog entuzijasta i ja mislim da izgleda prelepo na ruci.

Ako chrono nije mi lepo kod Speedy, bash mi je lepo kod novih dual chrono PO i na SuperOcean Heritage.

Moja kolekcija je bash dosadna :D 3 Planet Ocean (imam jos jedan 42mm na metal brazletna ali je na prodaji, znaci 4 PO) i jedan PloProf, ali u buducnost plan je da se ostaje na samo jedan PO, PP i sa prodaje od ovih 3 PO da se uzme jedan sat, GMT Master 2 ili DSSD, ovih novi serija su bash pre pre pre lepi sa C bezel ali su preskupi, serija pre ovih novi su daleku pojeftini...

Ili druga opcija je da se proda sve i da se uzme jedan Audemars Piguet :D To je san ali AP ROO je...

Moj najveci san u vezi satova su Zenith Captain Dual Time i Omega Seamaster.
Mogao si A.Piguet da kupis od Novaka Djokovica.Upravo je prodao svoj. :D

Ako ti je dosadno da imas tri PO imamo mi ovde pod forum za poklanjanje, cisto da razbijes monotoniju:lol: Salu na stranu , odlicnu kolekciju imas i zelim ti da ti se ostvari san :)

P.S Druze odakle si?

Dual time je isto odlican sat so stvarno dokazani mehanizam. Predivan. Ali ovoj AP malo skup :p

Inace ja sam iz Makedonije

Swissz, dobrobosao na forum! Lepo je videti kolekciju poput tvoje i uzivati u dobrim slikama lepih satova! :)
Inace, 18-55 IS je i vise nego pristojan objektiv kad se ima u vidu njegova cena, tako da ne brini, uz malo prakse ces njime praviti sjajne fotke! :thumbup: (istina, nije bas idealan za fotkanje satova, za to ti treba neki makro objektiv, ali i ovaj moze da posluzi)

Danas sam kupio nesto stvarno interesantno, Baby PloProf iz 1979-te u originalnom stanje, veoma tesko je da se naci PloProf koji je koriscen a da nije NOS ili restavriran, ovoj je bash vintage sa svih svoji lepe i loshe strane. Cal 1010 sa retka izvedba sa plavi sekundarnik. Cifer, skazalke su original. Bezel je u najgora sostojba ali opet, meni izgleda bash elegantno, daje karakter na sat.

Za sada sat juri 6 sec/day sto je izvanredno, hocu da ga odrzim u vakvo stanje, da se ne polira, menja itd...Nego da bude ovako kako sto je, sa svih svoji grebnatine itd.

img1464yn.jpg

img1468du.jpg

img1469n.jpg

img1470yt.jpg

img1471wn.jpg

img1472eo.jpg

img1473yb.jpg

Ehhhhhhhhhh kako ranije nisam video ove satice,za ovaj PloProf sta da ti kazim osim da ti zavidim. Stariji model a lep kao noviji. Sta ces lepse,i steta ako ga ne sredis,stvarno steta. Zasluzuje :congrats::adore::drool::man_in_love:

Svaka cast ..Nek prica ko sta hoce....Omega je Omega ,i uvek ce biti jedinstvena. U zdravlju ih nosio i unuci da ti ih naslede.:thumbsup:

Hvala vam, napravio sam mala greska kad sam reko da juri 6 sec/day, oprostite, prava brojka je 20 sec/day sto je 10 sec vise nego originalni specifikacije. Nije loso ali dobro bi bilo da se to servisira malo.

Jeste, satic je kao da je pao sa aviona :lol: ali ovakvo originalno stanje sa bezel, dial, hands je izuzetno tesko nadji a su mnogo trazhenji od kolektore koji visoko cene originalne primerokje koji nemaju zamenski delove ili su pre-polirane,nego traze da ima patina i oksidacije na metal i dial itd...

bezel je samo oljushten i bas izgleda ko da je prosho sve i svashta...

Potrudi cu se da otvorim zadni kapak da vidim mehanizam i broj pa ako je moguce da doznajem kada je sat napravljen, mozhe da je 1973-1979 ali ja mislim da ovo je iz ranih 1970te zbog plava skazalka...

Swissz - odlican sat! :top: :adore: :congrats:

Meni je Baby PloProf jedan od najlepsih Seamastera (doduse Seamaster 1000 je jos uvek suvereni car ;)) a poseban smek ima ovaj izgled sata.
Slazem se da ne treba da ga sredjujes, ali bi mozda ipak bilo dobro da nabavis rezervne delove, kako bi kad-tad mogao da se dovede u tip-top stanje?

Imao sam mala pauza sa kupovina/prodaja satove i evo opet, nisam mogao izdrzati :man_in_love:

Prvo sam kupio novi Pelagos, ali nije bio kao sta sam ocekivao

img2055km.jpg

Nasao sam neki stvarno interesni vintage Omega, Seamaster Calendar iz 60ti, Turler iz 30ti, Conni iz 70ti i Cosmic iz 70ti

img2527f.jpg

img2457v.jpg

img2687u.jpg

img2541es.jpg

Nasao sam jedan interesan par Dinamic iz 70ti

img3068gq.jpg

img3086eb.jpg

Jedna Conni iz 70ti ali f 300 elektronik

img2894d.jpg

Nakon godinama uspeo sam naci 2 vrlo vrlo vrlo retke satove! Marine Kronometar i Mega Kvarc koji nosi cifer napravljen iz meteorita (svaki cifer je drugaci) u 70ti ove satove su bile preskupe, za jedan marine kronometar mogao si kupiti entry level Porsche!

img3045fh.jpg

img2363w.jpg

Ovo sam nasledio sa deda, obavljen je servis i radi perfektno, stvarno lepi sat i oversized za sat iz kasni 50ti, obozavam ga

img2683hi.jpg

I sada, moji najnovi sat u kolekciji koji je stvarno stvarno stvarno lepi...Nemam zborove koliko je impresivan.

img3345ie.jpg

img3335oz.jpg

img3337u.jpg

img3341mq.jpg

img3338bht.jpg

J L C dualmatik master kompresor. Finish na ovi sat je spektakularan, navijanje je razlicito nego sva druga mehanizma koji sam video, kada se navije kucka kao da se navije avionski motor, kalibar je 972 ovo je auto traktor koji je izuzetni u pogled na inventivni pristup i gradnja. Stvarno poseban sat.

Odlicni satovi.:thumbsup:
Mega quartz i marine chronometer mi se mnogo svidjaju, a za JLC ne vredi trositi reci:adore:

Back